RCH moet voor zeventien minuten naar Ilpendam maar neemt drie punten mee

Bart Slegers
Ilpendam

RCH moest nog voor zeventien minuten op bezoek bij Ilpendam. Op 3 oktober werd het duel bij een 3-4 stand gestaakt en gisteren maakte RCH ook nog de 3-5.

Altijd een vreemd gevoel dat je je als speler moet opwarmen voor iets meer dan een kwartier. „Dus dan moet je echt meteen scherp zijn. We hadden ons voorbereid om ons niet te laten verrassen in die korte tijd. Ilpendam ging natuurlijk op jacht naar de 4-4 en hadden wel twintig ballenjongens langs de kant staan om geen cruciale tijd te verspillen”, blikte RCH-trainer Mehmet Simsek terug op de tweede zege van het seizoen.

De Heemstedenaren kwamen in het gestaakte duel waarin een Ilpendammer een wond opliep drie keer op achterstand. Rachid Harrou, Saïd Saksoukh (2x) en Marco Trox maakten de treffers.

Nu maakte Urwin IJssel al snel een einde aan de goede intenties van de thuisploeg. Na een vlot lopende aanval krulde IJssel de bal in het doel en bracht zijn ploeg zo naar een beslissende marge. Spits Achraf Achrej miste snel daarna nog een grote kans door de bal volledig te missen. „Anders hadden we meteen alle spanning uit het duel gehaald”, concludeerde Simsek, die Ilpendam tot slechts twee doelpogingen zag komen. „Het stond goed en we gaven erg weinig weg.”

RCH is volgens Simsek goed gestart aan de competitie. „Alleen tegen koploper Sporting Martinus hadden we geen voorsprong. In alle andere duels hadden we alle kans om te winnen. Daar ben ik dus wel tevreden over. Ook tegen een ploeg als ZSGOWMS stonden we lang voor.”

Overige uitslagen:

Purmerend - Spaarnwoude 2-1. Doelpunt Spaarnwoude: Guus Kerkvliet.

Swift - Alliance ’22 5-1. Doelpunt Alliance: Pepijn Graat.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen