Horecazaken in Breda sluiten zondag op tijd de deuren

ANP Producties | Bron: ANP

Zoals vooraf aangekondigd, leken de meeste horecazaken in het centrum van Breda zich zondagavond wel aan de nieuwe coronaregels te houden. Tijdens een rondgang langs de Grote Markt, de Havermarkt en de Haven was te zien dat cafés en restaurants om 20.00 uur de deuren sloten.

Terrassen werden opgeruimd, binnen gingen de lichten aan en mensen dronken hun drankje na de laatste ronde en vertrokken.

Een dag eerder bleven 25 horecazaken in de Brabantse stad uit protest tegen de nieuwe maatregelen langer open. Een woordvoerder van de afdeling Breda van Koninklijke Horeca Nederland zei zondag al dat de zaken nu zouden sluiten. Dinsdag is er overleg van KHN met demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en demissionair minister Stef Blok van Economische Zaken en Klimaat. Als daar niks uitkomt, volgen er volgens de woordvoerder van KHN Breda mogelijk weer acties.

In verband met de huidige opleving van het coronavirus, moeten restaurants en cafés sinds zaterdag om 20.00 uur de deuren sluiten.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.