Tien zeges en twee gelijke spelen betekent meer dan aardige eerste seizoenshelft van Bloemendaal

Glenn Schuurman (Bloemendaal) in duel met ex-Bloemendaler Pelle Vos.© Foto United Photos/Koen Suyk

Monne Reitsma

Wassenaar Tien overwinningen en twee gelijke spelen. ,,Dat is gewoon goed’’, reageert Bloemendaal-coach Rick Mathijssen zondagavond. In de middaguren heeft zijn ploeg pas voor de tweede keer dit seizoen punten gemorst. HGC wist in Wassenaar de koploper op 2-2 te houden.

,,De competitie is dit seizoen zwaarder, de meeste ploegen hebben zich significant versterkt en als je dan slechts tweemaal gelijkspeelt en de rest wint, dan is dat hartstikke goed. Tegen HGC lieten we in het derde kwart kansen op winst liggen. We kwamen toen op 1-2 en we misten twee grote kansen. Als het daar 1-3 was geworden, hadden we gewonnen. Maar we deden het dus niet en HGC kreeg enkele strafcorners waarvan ze er een binnen wisten te slaan. Daarna kregen beide ploegen nog wel wat kansjes, maar ik denk dat een gelijkspel het duel aardig weergaf. Ik kan er in ieder geval mee leven”, aldus Mathijssen.

Nu de eerste seizoenshelft in de hoofdklasse erop zit, geeft de coach zijn ploeg vrijaf. ,,Iedereen gaat nu zijn eigen kant op. Er zijn ook nog spelers die interlandverplichtingen hebben, maar de anderen kunnen even bijkomen. Je zag afgelopen week ook wel dat het bij een aantal spelers een beetje op was. We komen in december/januari weer bij elkaar en werken dan naar de tweede seizoenshelft toe. Voor ons is het nu wel even goed dat het winterstop is.”

hockey

hoofdklasse mannen

HGCBloemendaal2-2

13. Veen 1-0, 27. Swaen 1-1 (sb), 43. J. Brinkman 1-2 (sc), 60. Van Ass 2-2 (sc).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen