Ouders doodgereden Tamar uit Marken naar rechter om vervolging

ANP Producties | Bron: ANP

De ouders van de bij een aanrijding omgekomen Tamar (14) uit Marken stappen naar de rechter om vervolging van de veroorzaker van het ongeluk af te dwingen. Dit meldt de advocaat van de nabestaanden, Sébas Diekstra.

Tamar verliet in de nacht van 25 juli 2020 haar woning na een discussie over bedtijd. De politie vond haar lichaam later in de berm van de Zeedijk tussen Marken en Monnickendam. Eerder dit jaar oordeelde het Openbaar Ministerie dat een destijds 28-jarige Duitser verantwoordelijk was, maar dat hij niet had kunnen vermoeden dat sprake was van een aanrijding. De man verklaarde dat hij was doorgereden omdat hij dacht dat hij in een gat in de weg was geraakt. Hij kreeg wel een boete van het OM opgelegd omdat hij ten tijde van het ongeluk op zijn telefoon keek.

Ongevallendeskundige Willem Baan Hofman concludeerde onlangs op basis van de op de weg gevonden sporen dat Tamar na de aanrijding moet zijn verplaatst, een scenario dat ook door het OM is onderzocht. Er is echter geen DNA van de inzittenden van de auto op haar aangetroffen.

De ouders van het meisje willen nu dat een rechter de zaak bekijkt. Diekstra start namens hen een zogeheten artikel 12-procedure, waarmee rechters zich buigen over de beslissing van het OM om de verdachte niet te vervolgen voor het verlaten van de plek van een ongeval.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.