Parkeren in Hoofddorp wordt vanaf 2023 fors duurder, tarief voor vergunningen en ontheffingen verdubbelt

© archieffoto

Bart Boele
Hoofddorp

Het parkeertarief in Hoofddorp gaat vanaf 2023 relatief fors omhoog. De gemeente Haarlemmermeer wil op die manier 1.256.000 euro extra opbrengst binnenhalen.

Het tarief voor de vergunningen en ontheffingen gaat verdubbelen. Dat levert 20.000 euro op. Het parkeren in de P+R Hoofddorp, op bedrijvenpark Beukenhorst Oost wordt zoveel duurder dat er 75.000 euro extra binnenkomt.

Op straat zijn de verschillen in tarief bij het betaald parkeren relatief groot, maar het effect in de portemonnee van de parkerende automobilist valt mee. In de A-zone komt het eerste half uur op 55 cent (nu 10), het volgende uur wordt 3,45 (nu 3). Het eerste uur in de B-zone wordt 1,30 euro (nu 75 cent), het volgende 1,75 (nu 1,20). Het langparkeren in de C-zone gaat van 45 naar 85 cent per uur. Op Schiphol gaat het tarief van 4,75 naar 6 euro per uur.

Begroting

Dat staat in de begroting die de gemeenteraad op 11 november zal behandelen. Dan zal blijken of ook de VVD, normaal gesproken allergisch voor elke belastingverhoging, met de nieuwe parkeertarieven instemt.

De extra opbrengsten van parkeren maken deel uit van een omvangrijk bezuinigingspakket waar de gemeenteraad op 1 juli al mee heeft ingestemd. Het zag er toen naar uit dat er 13,2 miljoen euro moest worden bezuinigd in Haarlemmermeer. Inmiddels komt er zoveel geld uit Den Haag dat het niet meer nodig is, maar de bezuinigingsplannen liggen er nog en zijn in de begroting 2022-2025 verwerkt.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.