Velsense statisticus Ronald Does nu ook koninklijk onderscheiden

Ronald Does kreeg bij zijn afscheid een Koninklijke onderscheiding.

Ronald Does kreeg bij zijn afscheid een Koninklijke onderscheiding.© foto aangeleverd

Pieter van Hove
Velsen

Een expert op het gebied van de mathematische, medische en industriële statistiek. Een belangrijke voorvechter voor de innovatie van het onderwijs. En ook iemand die heeft gewerkt aan het efficiënter maken van ziekenhuizen. Genoeg redenen om Velsenaar Ronald Does te benoemen tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Loco-burgemeester Jeroen Verwoort van de gemeente Velsen mocht de versierselen opspelden na de afscheidsrede van de hoogleraar Industriële Statistiek, tevens het begin van zijn universitair pensioen.

Volgens de gemeente Velsen is Does een wereldwijd boegbeeld in onderzoek op zijn gebied. Hij ontving op 3 september 2019 de George Box Medal. Hiermee schaart hij zich tussen een rijtje grote namen, zoals George E.P. Box, Soren Bisgaard, Sir David Cox, Douglas Montgomery en William H. Woodall. Ook ontving hij in hetzelfde jaar voor zijn technisch leiderschap de Shewhart Medal.

Om de toepassing te waarborgen en de kwaliteit te garanderen, richtte hij binnen de Universiteit van Amsterdam een commercieel bureau op: IBIS UvA. Bedrijven en instellingen kunnen zo efficiënter worden en onderzoekers doen ervaring op met de toepassing van de methoden in de praktijk.

Does is tevens promotor en was begeleider van meer dan twintig promovendi. Hij is ook auteur en co-auteur van meer dan duizend wetenschappelijke artikelen en van meer dan tien boeken en boekbijlages. Daarnaast is hij ook nog vrijwilliger bij de Haarlemse Hockeyclub als bestuurslid, fondswerving, materialen en scheidsrechter.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.