Daling WW-uitkeringen in IJmond en Zuid-Kennemerlandregio blijft iets achter, horeca blijft vragen [interactieve kaart]

Vraag naar personeel horeca blijft groot.

Vraag naar personeel horeca blijft groot.© archieffoto

Pieter van Hove
Haarlem

Het aantal WW-uitkeringen in de IJmond en in Zuid-Kennemerland is de afgelopen maand afgenomen met 2,1 procent.

Dat is iets minder dan de landelijke daling van 2,2 procent, blijkt uit cijfers van UWV. Volgens de uitkeringsverstrekker hebben werkgevers nog steeds moeite om personeel te vinden. De arbeidsmarkt is krap. Dit speelt vooral in de techniek, ict, zorg en welzijn en de horeca.

De laatste branche is een van de zwaarst getroffen sectoren van de coronacrisis. Sinds maart van dit jaar, toen de versoepelingen van de coronamaatregelen in zicht kwamen, nam het aantal banen in de horeca snel toe, stelt het UWV. Eind juni lag het aantal oproepcontracten zelfs hoger dan aan het begin van de coronacrisis. Dat geldt nog niet voor het aantal vaste en tijdelijke contracten.

Gunstig

De ontwikkelingen zijn gunstig voor werkzoekenden die in de horeca aan de slag willen. Werkgevers daarentegen zien zich geconfronteerd met personeelstekorten. De meeste vacatures zijn er voor barpersoneel, medewerkers bediening horeca, (zelfstandig werkende) koks en ondersteunend personeel in de keuken.

Maar ook voor leidinggevende functies als hoofd bedrijfsrestaurant, manager restaurant of food & beverage manager zijn goede kansen op werk.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.