D66: zet lege hotels in Haarlemmermeer in voor opvang asielzoekers

Dit hotel bij Hoofddorp is vrijwel klaar, maar er heeft nog geen gast in geslapen.

Dit hotel bij Hoofddorp is vrijwel klaar, maar er heeft nog geen gast in geslapen.© China Centre Hotel Hoofddorp

Bart Boele
Hoofddorp

D66-raadslid Charlotte van der Meij stelt voor om lege hotelkamers in Haarlemmermeer beschikbaar te stellen voor de opvang van asielzoekers uit Afghanistan.

Van der Meij heeft B en W van Haarlemmermeer gevraagd om naar die mogelijkheid te kijken. Ze reageert daarmee op de situatie bij het opvangcentrum in Ter Apel, waar een ernstig gebrek aan slaapplaatsen voor asielzoekers is. ,,Nieuwkomers slapen noodgedwongen op veldbedden, stoelen en op de grond. De GGD heeft ernstige zorgen over de publieke gezondheidssituatie en ook het COA erkent dat dit geen verantwoorde opvang meer is’’, aldus het raadslid.

Ze wijst ook op de mondelinge vragen die raadsleden op 2 september stelden aan B en W over de opvang van Afghanen in Haarlemmermeer. De reactie was toen dat Haarlemmermeer in staat zou zijn om extra opvangplekken te organiseren, onder meer in samenwerking met de hotelsector. Er zou nader worden overlegd met de hotels, die door de nasleep van corona met veel lege kamers zitten. Van der Meij wil nu boter bij de vis.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.