Vragen naar vaccinatie werknemers gaat te ver | commentaar

Bezoekers van iedere horecagelegenheid moeten 25 september wel laten zien of ze gevaccineerd zijn of negatief getest.

Bezoekers van iedere horecagelegenheid moeten 25 september wel laten zien of ze gevaccineerd zijn of negatief getest.© Foto ANP/Robin Utrecht

Maaike Oppenkamp

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, neemt als publiek figuur stelling. Hij wil binnenkort dat zijn medewerkers een geldig vaccinatiebewijs laten zien als ze komen werken. Zo niet, dan moeten ze een sneltest doen. De omroepbaas wil op die manier zijn medewerkers beschermen.

Sinds het thuiswerkadvies na de zomer werd afgeschaald en de kantoren weer volliepen, is het een lastige discussie waar bedrijven mee worstelen. Kun je van je medewerkers eisen dat ze gevaccineerd zijn. Zo liet bijvoorbeeld Leaseplan als een van de eersten weten dat ze dit van hun personeel verwachtten als ze naar kantoor komen. Overigens zonder dat te gaan controleren.

Ook in andere landen gaan bedrijven hier toe over. Maar in Nederland is geen vaccinatieplicht. Werkgevers mogen vragen of iemand gevaccineerd is, maar je hoeft niet te antwoorden.

Het standpunt van Jan Slagter is dus tegen de regels. Volgens hem is dat overigens geen probleem: ’Er mag zoveel niet in dit land’, zei hij op de radio. Maar de laatste coronacijfers maken toch dat zijn opvatting eens tegen het licht gehouden moet worden.

Het RIVM zag de afgelopen week een stijging van 44 procent van het aantal positieve coronatesten. Ook in ziekenhuizen loopt het aantal patiënten weer op. Eind vorige week werd bekend dat van de mensen die met corona op de intensive care lagen, tachtig procent niet gevaccineerd is. Iets dat ze ook ervaren bij het Isala ziekenhuis in Zwolle waar ze door de toeloop van mensen uit de biblebelt de normale zorg moeten afschalen.

En juist die overbelasting van de zorg was de reden voor de coronaregels waar we nu al anderhalf jaar mee leven. Om de besmettingen in toom te houden en de zorg overeind te houden. Nu het daar weer begint te kraken en te piepen, is het misschien wel logisch om van mensen die niet gevaccineerd zijn wat extra’s te vragen.

Toch gaat het te ver als werkgevers een vaccinatie gaan eisen. Vrije keuze als het gaat om wat je met je eigen lichaam doet, is een groot goed waar je werkgever niet over zou moeten gaan. Zorg dan liever voor duidelijke afspraken en voldoende afstand op de werkvloer. Op die manier sluit je niemand buiten.

Meer nieuws uit Opinie-Column

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.