Haarlems debatcentrum de Pletterij viert 25-jarig jubileum met een groot feest en eigen speciaalbiertje

Debat over Hudson's Bay in 2019 in de Pletterij.

Debat over Hudson's Bay in 2019 in de Pletterij.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Jaap Timmers
Haarlem

Cultuur- en debatcentrum de Pletterij in Haarlem viert in november het 25-jarig bestaan van het centrum dat ooit begon onder de naam Mondiaal Centrum. Dit gaat gepaard met een feest op 18 november en een serie activiteiten vanaf die datum.

In werkelijkheid bestond de Pletterij vorig jaar een kwart eeuw (opgericht op 18 juni 1995), maar door de coronabeperkingen gingen de feestelijkheden in 2020 niet door.

Het grote feest op 18 november is voor publiek, betrokkenen, genodigden, medewerkers, bestuursleden en vrijwilligers. Bij die gelegenheid wordt een jubileumboek over de Pletterij gepresenteerd.

Tijdens het feest houdt het debatcentrum zijn eigen ’dubbel’ speciaalbier ten doop, gebrouwen door Rob van Alphenaar van Café Lokaal. Joshua Baumgarten (’officieus stadsdichter’) draagt een gedicht voor. Harry van Kesteren toont zijn foto’s van medewerkers en vrijwilligers.

In het voormalige V&D-gebouw aan het Verwulft is zaterdag 20 november een groot spektakel met muziek, licht performances, eten en drinken.

Woensdag 24 november wordt een symposium gehouden over verleden, heden en toekomst van de Pletterij. Gevolgd door een discussiebijeenkomst op donderdag 25 november met studenten en docenten van het Nova-college onder het motto ’De jeugd heeft de toekomst’.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.