’Insectenvlees’ maakt een flinke opmars

Hanneke van den Berg

Een sprinkhaanburger, pulled sprinkhaanvlees, een krekelburger. Nog niet zo lang geleden waren dat producten die in een science fictionfilm voorkwamen, maar die nog verre toekomstmuziek leken voor een plekje op je bord.

Maar na de plantaardige kipstukjes, het nepgehakt en de sojaburgers is het nu dan toch zo ver. Na een TED-talk (een serie inspirerende voordrachten op internet) over het nut van insecten besloten de vrienden Sander en George om hiermee aan de slag te gaan. Eetbare insecten gebruiken weinig grondstoffen, stoten nauwelijks broeikasgassen uit en zijn hoog in eiwitten en nutriënten. Ook kun je ze voeden met voedselresten die wij doorgaans weggooien. Zoals delen van broccoli. De bloem eten wij, terwijl de plant en het blad, als bijproduct van de teelt, nu worden weggegooid. Krekels en sprinkhanen daarentegen eten dit graag.

Inmiddels zijn meerdere producten, gemaakt van insecten, beschikbaar, die gekoeld bij je thuis worden geleverd.

Meer info: krekerij.nl

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.