Ten Hag moet weer tussen Klaassen en Berghuis kiezen: ’Ik heb mijn keuze gemaakt, die zullen jullie dinsdag pas zien’

ANP
AMSTERDAM

Trainer Erik ten Hag houdt het nog even geheim of Ajax dinsdagavond met Davy Klaassen of Steven Berghuis begint aan de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League. „Ik heb mijn keuze gemaakt”, zei hij maandag op een afsluitende persconferentie. „En jullie zullen het morgen pas zien.”

Klaassen was tot voor kort onomstreden bij Ajax als aanvallende middenvelder. Berghuis kreeg vorige maand een kans op de positie vlak achter de centrumspits toen Klaassen met een liesblessure aan de kant stond. Met hem als ’nummer 10’ won Ajax in de Champions League van Sporting Portugal (1-5) en van Besiktas (2-0).

Klaassen was vlak voor het duel met de kampioen van Turkije weer fit, maar begon op de bank. Hij startte afgelopen zaterdag tegen Heerenveen wel weer als aanvallende middenvelder. Ten Hag had Berghuis in Friesland op de rechterflank nodig omdat Antony ontbrak.

De Braziliaanse aanvaller is er tegen Dortmund weer bij, net als Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Nicolas Tagliafico die tegen de nummer 2 van de Bundesliga waarschijnlijk op de bank begint. Perr Schuurs en Mohammed Kudus, tegen Heerenveen nog basisspelers, nemen vermoedelijk ook plaats op de bank.

Lees ook: Ajax-Borussia Dortmund wordt een speciaal weerzien voor Donyell Malen. ’Ajax is goed, maar ze moeten weten dat ze ook tegen een goed team spelen’

Zonder puntenverlies

Ajax en Borussia Dortmund zijn na twee groepsduels in de Champions League nog zonder puntenverlies. „Voor mij is Dortmund favoriet voor de groepszege”, zei Ten Hag. „Dat heb ik tijdens de loting al gezegd. Maar geen club uit Europa speelt graag tegen Ajax. Dat respect hebben we in het verleden en in de laatste jaren afgedwongen. Het spel van Dortmund kan me zeker bekoren. Ik kan daarvan genieten. Over twee weken zullen we kennismaken met de sfeer ln hun stadion. Maar ik denk dat ze morgen ook wat kunnen verwachten in een kolkende ArenA. Ik heb het idee dat onze supporters er klaar voor zijn. Laten we hopen op een mooie wisselwerking.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez en Blind; Álvarez, Klaassen en Gravenberch; Antony, Haller en Tadic.

Meer nieuws uit Ajax