Fotowedstrijd ’Hoe hangt de Haarlem-vlag er bij u voor?’ verlengd

Gijs Raasveld als Superman, met de Haarlem-vlag als cape.

Gijs Raasveld als Superman, met de Haarlem-vlag als cape.© Foto debbie raasveld

Judy Nihof
Haarlem

Maak een foto of een filmpje waarin de rode Haarlem-vlag centraal staat. Die oproep, vorig jaar zomer, van de Stichting Viering Stadsrechten Haarlem aan Haarlemmers leverde bijna 120 inzendingen op.

Hoe hangt de vlag er bij u voor?, wilde de stichting wel eens weten. ,,Mensen zijn heel creatief geweest’’, zegt Hans Goes van de Stichting Viering Stadsrechten Haarlem. ,,De een gebruikte de vlag als kledingstuk, de ander hing hem aan het huis en weer anderen namen de vlag mee op vakantie.’’

Een foto of filmpje inzenden kan nog steeds. De Stichting Viering Stadsrechten Haarlem, die de 776ste verjaardag van Haarlem op 23 november viert met een aantal activiteiten, heeft besloten de wedstrijd te verlengen tot half november.

Er zijn volgens Goes drie wedstrijdcategorieën: ’Vlag aan huis of in de tuin’, ’Vlag als attribuut/kledingstuk’ en ’Vlag mee op vakantie’.

De prijswinnaars van de foto/filmwedstrijd zouden vorig jaar op de 775ste verjaardag van Haarlem bekend worden gemaakt, maar de viering viel door corona in het water.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.