Alliance is klasse beter dan tegenstander Union maar komt niet verder dan 1-1

Joya van Tilburg met een dribbel door de vijandige defensie.

Joya van Tilburg met een dribbel door de vijandige defensie.© foto united photos / rob van wieringen

Milo Lambers
Heemstede

Goed positiespel, lekkere combinaties en handenvol met kansen. Alliance deed tegen Union alles goed behalve scoren: 1-1.

’Kom op meiden, leg al jullie energie erin! We gaan gewoon winnen vandaag!’, klonk het vlak voor de afslag vanuit de kring van speelsters van Alliance. Die peptalk deed ze goed want Alliance klapte er vol op. Na drie minuten had het uit een strafcorner al een enorme kans.

De tegenstander uit Nijmegen had in het eerste kwart vrijwel niets in te brengen. Toch stond het na tien minuten 0-1 voor. Een slap schot van een speelster van Union ging per toeval het doel in. ,,Eigenlijk was het niet eens een kans”, blikte Alliance-trainer Kasper Vrolijk na afloop terug. ,,Het was een rare goal. Volgens mij schatte onze keeper het verkeerd in.”

Alliance bleef qua spel heer en meester en dwong de tegenstander helemaal naar achteren. Het leverde voor de rust al aardig wat kansen op, onder meer Kiki Rijnink was met een goed schot dicht bij de gelijkmaker.

In de tweede helft werd er nog een tandje bijgezet. Het tempo ging omhoog. Meest opvallende speelster bij Alliance was Sara Bartels. De aanvoerster dook echt overal op het veld op, was vaak het startpunt van een aanval en stond ook verdedigend steeds op de goede plek.

Het goede spel van Bartels en haar teamgenoten ten spijt, leverde het lang geen doelpunten op. Met nog tien minuten op de klok maakte Anne van Velsen uit een strafcorner de gelijkmaker die al zo lang in de lucht hing. Daarmee voorkwam de spits een zeer onterechte nederlaag, al overheerste bij Van Velsen zelf het gevoel dat ze hadden moeten winnen. ,,Ik baal heel erg. We speelde echt heel erg goed en hebben heel veel kansen gehad.”

De bij HDM in Den Haag opgeleide hockeyster die na een hockeyavontuur in Valencia vorig jaar aansloot bij Alliance, was ook kritisch op zichzelf. ,,Het is lekker om te scoren maar ik ben spits dus ik zou dat vaker moeten doen. Daar moet ik aan werken.”

Trainer Vrolijk sprak van een zuur gevoel na de 1-1 maar zag ook genoeg positieve punten. ,,We hebben de punten laten liggen. Ik heb wel een team gezien dat heeft gevochten voor de 1-1. We hebben ons plan prima uitgevoerd. We moeten alleen nog leren die mogelijkheden te ’killen’. Waarom dat niet lukte, is lastig te zeggen. We hebben in elk geval wel genoeg kansen gecreëerd.”

Alliance verloor de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Daarna werd drie keer op rij de volle buit gepakt. Na de remise in eigen huis staat Alliance op een vierde plek in de overgangsklasse. Conform de doelstelling van trainer Vrolijk. ,,We hebben het doel om mee te spelen om de bovenste plekken.”

Overige uitslagen:

Promotieklasse mannen: Schaerweijde-HBS 5-2. Goals HBS: Booij, Ossewaarde

Overgangsklasse B mannen: Breda-Reigers 2-1. Goal Reigers: Van Huiden

Overgangsklasse B vrouwen: Amstelveen-Rood-Wit 1-2. Goals Rood-Wit: Riboni, Habets

Promotieklasse vrouwen: Groningen-HBS 1-0

hockey vrouwen overgangsklasse

AllianceUnion1-1

Goal Alliance: 59. Van Velsen 1-1

Meer nieuws uit Sport Regionaal