Hockeyers Bloemendaal lopen voor het eerst dit seizoen tegen puntverlies aan en zijn woedend om late goal

Jan Warmerdam
Den Bosch

In Brabant leed Bloemendaal het eerste puntenverlies van dit seizoen. Den Bosch scoorde de gelijkmakende 3-3 uit een strafcorner terwijl de officiële speeltijd verstreken was.

,,Scheisse, es gibt hier siebzig Minuten.” Vloekend en tierend beende Florian Fuchs na afloop van het spektakelstuk richting kleedkamer. Andere spelers van de nog altijd ongeslagen lijstaanvoerder beten op de onderlip, zaten verslagen op het kunstgras of keken verdwaasd naar de lucht of om zich heen. Bij Rick Matthijssen stond het gezicht op kletterend onweer en kwam stoom uit de oren. Nee, de coach moest eerst naar de kleedkamer en wenste geen vragen te beantwoorden.

De Bloemendaalse frustratie werd veroorzaakt door de late gelijkmaker van Den Bosch. Maar er was ook groepswoede, die naarmate het duel vorderde was opgewekt door het duo Maarten Bosma en Michiel Otten, de scheidsrechters van dienst. Helemaal ongelijk hadden de bezoekers niet. Veel beslissingen van de fluitisten waren op zijn minst discutabel, vielen meestal uit in het nadeel van Bloemendaal en hadden impact op het scoreverloop. Aan de andere kant mocht de oranje-witte brigade ook tevreden zijn met het zwaar bevochten punt. Want de thuisploeg kreeg liefst dertien strafcorners, waarvan zeven in het vierde kwart. En goalie Maurits Visser had in vier kwarten minimaal tien Bossche inzetten uit zijn doel geranseld, waaronder een strafbal.

Bloemendaal kwam nogal ‘gehandicapt’ aan de start. Floris Wortelboer en Roel Bovendeert zaten geblesseerd op de tribune. Arthur van Doren ontbrak vanwege interlandverplichtingen met België en Teun Beins was positief getest op corona en zat thuis in quarantaine. ,,Daarnaast hadden acht spelers eerder deze week last van een soort griepverschijnselen”, lichtte Rick Mathijssen toe nadat hij alle emoties overwonnen had. ,,We hebben daardoor de afgelopen week maar één keer kunnen trainen.”

Toch stond er na vijf minuten 0-2 op het scorebord. Florian Fuchs was alert op een hoge bal van achteruit en de weer eens opgeroepen Stijn Jolie mocht ongehinderd uithalen. Den Bosch rechtte de rug en kwam voor rust langszij. Na de thee was het opnieuw likkebaardend spannend voor de toeschouwers. Den Bosch had het initiatief, Bloemendaal loerde op de counter. De voorsprong kwam, toen Thierry Brinkman fantastisch voorbereidend werk van Sam Figge afrondde. De buit leek binnen voor de gasten, totdat Den Bosch tien seconden voor tijd op discutabele gronden een strafcorner kreeg toegewezen. Terwijl de toeter die het eindsignaal aangaf was gegaan, zag Maurits Visser de door Tijmens Reijenga gepushte bal onder zijn rechterarm door in het doel verdwijnen: 3-3.

karakteristiek

Den BoschBloemendaal 3-3

3. Fuchs 0-1, 5. Jolie 0-2, 9. Smith 1-2 (sc), 35. Smith 2-2 (sc), 43. T. Brinkman 2-3, 70. Teijenga 3-3 (sc)

Meer nieuws uit Sport Regionaal