Shannon vindt nu vooral liefde bij haar masseur | Over Liefde

© Foto Pixabay

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar onze diepere zielenroerselen. Shannon kijkt meer uit naar de bezoekjes aan haar masseur dan gepast is.

Shannon is al een aantal jaar single. Sinds kort heeft ze gevoelens voor haar masseur.

„Ik ben een typische rugklant. Altijd pijn, stijfheid en gedoe. Altijd leuren bij fysiotherapeuten, maar eigenlijk heeft het vooral met mijn houding te maken. Thuiswerken heeft het er niet beter op gemaakt. Ik heb ook hier een goede stoel en een bureau dat omhoog en omlaag kan, maar ik hang veel te graag en die rug is gewoon mijn zwakke plek.

Op de sportschool vertelde een vrouw dat ze zich elke week liet masseren in een salon. ’Je krijgt natuurlijk niks vergoed’ zei ze. ’Maar ik heb sindsdien geen fysio meer nodig gehad.’ Later appte ze me het nummer.

De eerste keer dat ik bij Dinant binnenstapte, was ik meteen tien keer meer op mijn gemak dan in zo’n praktijk voor fysiotherapie. Het rook er naar amber of zoiets, in plaats van naar menthol. Het licht was vriendelijk en hij had van die tingeltangelmuziek op staan, waar ik normaal een beetje de kriebels van krijg, maar die ik daar toch echt rustgevend vond.

Hij was leuk om te zien. Een grote vent met een aardige kop. Ik viel meteen op zijn stem. Zacht, maar niet zo’n zalvend toontje dat je zo vaak gratis bij ambergeur en tingeltangel krijgt. We wisselden maar een paar woorden. Daarna mocht ik met mijn hoofd in dat zachte gat van de behandeltafel en legde hij een handdoek over mijn lijf.

Als fervent fysioganger, had ik al vaak op zo’n tafel gelegen en wist mijn ondergoed er altijd op af te stemmen. Degelijk, maar niet té degelijk. Toch ging ik na die eerste sessie linea recta naar de Hunkemöller om wat broekjes te kopen die meer zouden getuigen van mijn elegantie en persoonlijkheid. Belachelijk, ik weet het. Maar als je niet met elkaar praat, kan de kleur van je ondergoed zomaar een manier worden om toch íets te zeggen. Al is het maar dat je geen muts bent.

Dinants aanrakingen zijn geweldig. Hij kan ferm kneden met die grote kolenschoppen, soms zo hard dat het zeer doet. Dan heeft hij weer een of andere knoop gevonden. Maar daarna wordt het zachter en zorgend. Het was natuurlijk pure huidhonger die eerste keer. Al lang vrijgezel, niet gedatet door de pandemie, amper mensen geknuffeld… Wat een genot om eindelijk weer te worden aangeraakt. Het was ook niet seksueel trouwens. Het was gewoon alsof er iemand even helemaal voor me was. Het was misschien wel troost of zoiets. En pure ontspanning.

Sinds die eerste keer, ga ik elke week. Ik kijk er meer naar uit dan gepast is en besteed veel te veel aandacht aan mijn uiterlijk. Ik heb geen idee of hij het ziet. Ik lig de helft van de sessie met mijn gezicht naar de grond en de andere helft, heb ik mijn ogen dicht. Even lief lachen en verlegen mijn ogen opslaan is er niet bij. Bovendien is hij een professional. Waarschijnlijk is hij helemaal niet op die manier met mij bezig. Maar toch.

Ik heb ook bij fysio’s wel gemerkt dat aanrakingen aangenaam kunnen zijn. Ik ben niet een ruggengraat of een bekken dat even onder handen genomen wordt. Ook die massages kunnen voelen als zorgzaamheid van de ene persoon naar de andere. Maar bij Dinant voelt het alsof we een connectie aangaan. Het is bijna iets intiems. Laatst haalde hij even een pluk haar uit mijn gezicht en hoewel het puur praktisch was, voelde het als de aanraking van een ouder of een geliefde. En nu ben ik dus in de war. Want hoewel we elkaar eigenlijk niet kennen en heel weinig met elkaar praten, is hij degene waarvan ik op dit moment de meeste liefde krijg. Niet omdat we van elkaar houden, maar omdat er zoveel ’tender, love and care’ in die sessies zit, zoveel pure aandacht en empathie, dat ik me realiseer hoe lang ik dat al mis. Een pijnlijk besef.

Hem mee uit vragen, durf ik niet. Zelfs als hij ja zegt, kan het volgens mij alleen maar tegenvallen. Maar zolang ik elke week door hem onder handen genomen mag worden, lijkt het leven net wat lichter. Dat is ook meteen beter voor mijn rug.”

Wil jij (anoniem) jouw verhaal Over Liefde delen? Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Hier lees je meer Over Liefde

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.