Derdeklasser Zwanenburg komt slap begin niet te boven tegen Purmerend

Purmerend

Purmerend wordt gezien als een ploeg waar ploegen uit deze regio van moeten winnen. Zwanenburg vergaloppeerden zich.

Robert van Boxel zag zijn team met 2-0 achter komen. Zwanenburg knokte zich terug maar liet zich een minuut voor tijd toch verrassen: 3-2. ,,Het was magertjes vandaag. In theorie moet je drie punten pakken. Als je zo slap begint en 2-0 achter komt, loop je achter de feiten aan. Tegen Nieuw West United pak je een punt. Dat is prima, die gaan hoog eindigen. Op de ranglijst moet je boven Purmerend staan. Dus het verlies is zuur, hoewel er nog twintig wedstrijden te spelen zijn.”

Het was Nick de Graaf die met twee treffers de stand in evenwicht bracht. Er waren genoeg kansen maar het was Purmerend dat in de slotminuut toesloeg. ,,De tegenstander gaf toe dat we beter waren. We hebben het over onszelf afgeroepen. Eerst de schade opnemen voor het bekerduel tegen Aalsmeer van de week. Er zijn toch wat jongens met lichte blessures.”, zag Van Boxel meer leed dan de nederlaag.

Overige uitslagen:

Nieuw West United – Spaarnwoude 1-0.

RCH – Sporting Martinus 0-2. VSV – Aalsmeer 6-0. Doelpunten VSV: Denzel Meijer, Bart Velthuis, Moreno Blom (2x) , Malcolm Meijer, Tim Sewalt. Alliance’22 was vrij.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen