Judopubliek neemt op NK afscheid van boegbeelden Grol en Verkerk

Henk Grol spreekt de toeschouwers toe in Almere.© Foto Andre de Heus

Van onze verslaggever
Almere

Op de Nederlandse kampioenschappen judo in Topsportcentrum Almere werd fel gestreden om de titels in de diverse gewichtsklassen, maar tussendoor was er ook nog even tijd om afscheid te nemen van twee boegbeelden.

In het pauzeblok van dag twee trakteerde het judopubliek Henk Grol en Marhinde Verkerk op een groot applaus. Haarlemmer Grol (36) veroverde twee bronzen olympische plakken, werd driemaal tweede op een WK en pakte drie Europese titels in zijn carrière, die hij op de Spelen in Tokio teleurstellend afsloot met een snelle uitschakeling. Hij kreeg een bijzondere promotie uitgereikt door bondsvoorzitter Tessa Brouwer en is nu zesde dan.

De Rotterdamse Verkerk (35), wereldkampioene in 2009 en Europees kampioene in 2015, kreeg haar vijfde dan uitgereikt. Ook Sanne van Dijke werd gehuldigd als enige medaillewinnaar namens de Nederlandse equipe in Tokio (brons in de klasse tot 70 kilogram), die ze veroverde nadat ze in het voortraject een felle strijd om een ticket voor de Spelen met Kim Polling - tot de bezwaarcommissie aan toe - in haar voordeel had beslist. De Brabantse werd tevens dit jaar Europees kampioen.

Van Dijke pakte de Nederlandse titel in haar klasse en datzelfde deden Hilde Jager, Merel Barkman, Coen van Winden, Jesper Smink, Duco Krijvenaar, Jelle Snippe, Amber Gersjes, Julie Beurskens, Pleuni Cornelisse, Geke van den Berg, Tibo Volleman, Ivo Verhorstert en Tycho Muhlack.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen