VK vraagt automobilisten geen waterflessen met benzine te vullen

ANP Producties | Bron: ANP

De Britse minister van Transport, Grant Shapps, vraagt automobilisten om bij tankstations geen waterflessen meer met benzine te vullen. Het Verenigd Koninkrijk zit in een brandstofcrisis, omdat er te weinig vrachtwagenchauffeurs zijn om tankstations te bevoorraden. Uit angst voor een tekort gaan mensen massaal naar pompstations om brandstof te hamsteren.

"Des te eerder we teruggaan naar onze normale gewoontes, des te eerder het probleem verholpen is", zegt Shapps. Volgens hem zijn er voorzichtige signalen dat de situatie de goede kant opgaat en dat meerdere tankstations weer genoeg benzine in voorraad hebben. "Maar we moeten allemaal ons steentje bijdragen. Breng dus geen waterflessen naar pompstations, het is gevaarlijk en helpt niet", aldus Shapps.

Shapps geeft de Covid-19-pandemie de schuld van de crisis. Door de pandemie werden er minder rijexamens voor vrachtwagenchauffeurs afgenomen, waardoor er nu een tekort is. Critici zeggen dat de brexit de oorzaak is. Dit is volgens Shapps mogelijk, maar hij beweert dat het VK dankzij de brexit andere regels kon doorvoeren om sneller chauffeurs rijexamen te laten doen.

Het VK houdt sinds maandag het leger paraat. Mogelijk moeten militairen gaan helpen met het bevoorraden van pompstations, als de problemen aanhouden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.