Velsen-trainer Dooijweerd blij verrast door zijn team in doelpuntrijk spektakelstuk bij SJC: 3-4

Simon Luybé
Noordwijk

De meeste duels van Velsen leveren weinig doelpunten voor en tegen op. Zondag was een uitzondering, getuige de 3-4 overwinning op SJC.

Het was bijzonder dat Velsen na een uur spelen met 0-4 voor stond. ,,Dan wordt het 1-4 en breekt toch de paniek een beetje uit. We misten vandaag routine. Ik ben blij dat de scheidsrechter maar 2,5 minuut bijtrok, want het was billen knijpen. Spelen we tien minuten langer, dan wordt het nog gelijk. Had niet terecht geweest overigens”, aldus trainer Ronald Dooijeweerd.

Velsen speelde zonder de vorige week geblesseerd geraakte Remco van Dam. Binnen twintig minuten moest ook de andere steunpilaar achterin, Mischa Plug, afhaken. Velsen speelde toen met een verdediging die nog nooit samen had gespeeld. Na het kansloze verlies tegen SDO leek de ploeg een moeilijke middag tegemoet te gaan. Dooijeweerd had op de training ook al niet gezien dat de vonken er vanaf sprongen. Maar zijn team verraste hem volkomen. ,,Een groot compliment. Ik was verbaasd dat ze het nu wel op de mat konden leggen. Wat een werklust. En een vorm van onoverwinnelijkheid.”

Ayrton Dol opende de score. Daarna was het de beurt aan Lennaert Stuur, in een van zijn laatste duels voor Velsen, die voor 0-2 zorgde. Stuur gaat begin oktober verhuizen naar Stockholm maar zolang het kan, wil Dooijeweerd van hem gebruik maken. De 0-3 en 0-4 werden gemaakt door Rachad Madi.

Dooijeweerd koos er dus voor om SJC het spel te laten maken en de omschakeling te benutten. Dat pakte goed uit want het was zomaar 0-4 en de score had nog hoger kunnen uitvallen. Een doelpunt voor de thuisspelende ploeg veranderde wel wat. ,,Dan mis je twee keer twee meter achterin. En werd voorin slordig omgegaan met de kansen. Maar de 3-4 winst was volkomen verdiend.”

karakteristiek

SJCVelsen3-4

Velsen: Schol, De Wit, Agyapong, Plug (18. Dijkhuizen), Tervoort, Beck, Madi, Ket (85. Bulduk), Dol (65. Looy), Groenewoud, Stuur (65. Lewis).

Meer nieuws uit Sport Regionaal