Wissels van trainer Ted Saunier pakken zeer goed uit voor Zandvoort

Zandvoort trainer Ted Saunier.© Archieffoto United Photos

Rinus van der Lugt
Zandvoort

Zandvoort heeft zich zaterdag uitstekend hersteld van het debacle van vorige week tegen Voorschoten’97 (7-0 verlies) door in de uitwedstrijd tegen het altijd moeilijk te bestrijden AMVJ een verdiende 1-3 zege binnen te halen.

Verdiend betekende echter niet dat het duel zonder slag of stoot werd gewonnen. De bezoekers maakten het zich onnodig moeilijk door niet snel genoeg voldoende afstand van de ploeg uit Amstelveen te nemen.

En dat terwijl de ontmoeting begon zoals trainer Ted Saunier had gehoopt. Na vijf minuten lag de bal al op de stip, omdat Bud Water binnen de ’zestien’ op zijn hakken werd gelopen en ten val kwam. Water logenstrafte de stelling dat een speler die is neergelegd zelf niet de strafschop moet nemen door de bal onberispelijk binnen te schieten. „Na deze treffer hadden wij meer afstand moeten nemen”, keek Saunier op deze fase terug. „Bud, Salim Fertout en Koen Michielsen kregen enkele goede kansen.” Ondertussen mochten de bezoekers niet verzaken want de thuisploeg probeerde met veel strijd de wedstrijd te kantelen. „Wij probeerden te weinig te voetballen. De keren dat wij dat wel deden waren wij gevaarlijk. Het was te slordig en te onrustig.”

Dat de thuisploeg besloot een andere tactiek toe te passen, was logisch. De ploeg opereerde ineens met vier spitsen en het middenveld werd overgeslagen. „Als Koen Michielsen een gigantische kans had benut was het gebeurd. Nu kwam AMVJ een kwartier voor tijd op 1-1 en ging nog opportunistischer spelen”, aldus Saunier.

Een beslissing die Zandvoort in de kaart speelde. De ploeg kreeg ineens zoveel ruimte op het middenveld en daar wisten de middenvelders zich wel raad mee. Saunier bracht met Soufyan Abarkan en Gio Codrington vers bloed in het veld. Gouden wissels want Codrington tikte de 1-2 in de touwen en Abarkan maakte aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 eindstand op het scorebord te brengen.

,,Een lekker begin”, klonk het opgetogen uit de mond van Saunier. „AMVJ is thuis altijd moeilijk te kloppen, dus wij kunnen alleen maar tevreden zijn.”

Overige uitslagen: OSV-EDO 1-0, Van Nispen-RCL 2-1. Doelpunten Van Nispen: Jeffrey van de Geest en Ivo van der Vlugt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen