’Den Bosch was zeker in die eerste helft van buitencategorie en twee, of eigenlijk drie maten te groot voor ons’

Jan Warmerdam
Bloemendaal

Na de nipte 2-1 nederlaag afgelopen donderdag tegen titelkandidaat Amsterdam, kreeg Bloemendaal zondag een andere kampioenskandidaat op bezoek. Grootmacht Den Bosch, grossier in nationale titels en uitpuilend van de internationals, was met 1-7 veel te sterk voor de ploeg van coach Dave Smolenaars.

Tegen Amsterdam was het een flink deel van de wedstrijd vooral tegenhouden geweest. Maar Bloemendaal kreeg zeker ook kansen en leek lange tijd op weg naar een verrassing. Tot acht minuten voor het eindsignaal stond de ploeg op 1-1, mede door een benutte strafcorner van Demi Hilterman en een door keepster Danique Visser gestopte strafbal. Amsterdam greep uiteindelijk toch de winst.

In de thuiswedstrijd tegen Den Bosch gingen de bezoekers er in de eerste twee kwarten, onder aanvoering van de ongrijpbare Frédérique Matla, vol tegenaan en stond er bij het rustsignaal een 0-5 stand op het scorebord.

,,Den Bosch was zeker in die eerste helft van buitencategorie en twee, of eigenlijk drie maten te groot voor ons”, wist Smolenaars na afloop. ,,We kwamen er gewoonweg niet aan te pas. In de rust heb ik tegen mijn ploeg gezegd, dat Den Bosch als ploeg in deze samenstelling goud of zilver zou winnen op de Olympische Spelen. En dat het daarom geen schande was dat we op dat moment al zo ruim achter stonden. Ik heb ook tegen de meiden gezegd, dat er van onze kant wel wat meer durf en energie in het spel gelegd mocht worden.”

Feller

Zo gezegd, zo gedaan. Bloemendaal ging na de thee de duels feller aan en probeerde in ieder geval de eer te redden. Dat lukte, doordat Hilterman in het derde kwart een strafcorner benutte. Haar vierde treffer dit seizoen, allen uit strafcorners. Den Bosch, dat in de tweede helft de voet zichtbaar van het gaspedaal haalde, sloeg nog twee keer toe, waarmee de 1-7 eindstand werd bereikt. Topscorer Frédérique Matla scoorde overigens haar honderdste competitietreffer voor Den Bosch. Smolenaars: ,,We hebben ons best gedaan, meer konden we niet doen. We gaan na de zware confrontaties van de afgelopen dagen de komende wedstrijden zien op welke manier de lessen van de afgelopen week ons verder brengen.”

hockey hoofdklasse

BloemendaalDen Bosch 1-7

0-1 Koolen (sc), 0-2 Burg, 0-3 Matla, 0-4 Omrani, 0-5 Matla (sc), 0-6 Burg, 48. 1-6 Hilterman (sc), 1-7 Matla

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen