Turner Casimir moet vormbehoud tonen om naar WK in Japan te kunnen

Casimir Schmidt.

Casimir Schmidt.© Archiefoto ANP

Tessa de Wekker
Hoofddorp

Als het meezit, reist turner Casimir Schmidt op 12 oktober voor de tweede keer in drie maanden naar Japan. Bij de Olympische Spelen was hij reserve, op het WK hoopt de Hoofddorper wél te turnen. Dan moet hij nog wel op 2 oktober vormbehoud tonen.

Schmidt ontbrak op de twee kwalificatiewedstrijden deze maand. De reden: een ingescheurde teennagel die ontstoken was en operatief verwijderd moest worden. ,,Uiteindelijk moesten ze veel meer wegsnijden dan we vooraf dachten. Het moest ook gehecht worden. Ik heb tien dagen met mijn been omhoog moeten zitten.’’

Inmiddels is Schmidt weer aan het trainen en gaat het redelijk goed, al heeft hij nog wel pijn. Hij heeft er vertrouwen in dat hij op 2 oktober kan laten zien wat hij kan. In Japan, in de stad Kitakyushu, wil hij de meerkamp turnen. Hij hoopt op een betere ervaring dan tijdens de Spelen.

,,Dat was echt niet leuk. De maatregelen waren heel streng. Toen ik nog met Bart (Deurloo, red.) en Epke (Zonderland, red.) in het trainingskamp zat, was het prima. We hebben goed getraind en die jongens zeiden dat ze er echt wat aan hadden dat ik er was. Maar toen zij eenmaal naar het olympisch dorp waren vertrokken, zat ik toch een beetje te wachten tot ik naar huis kon. Natuurlijk wilde ik blijven, want als er wat met een van hen zou gebeuren, dan wilde ik klaar staan om in te vallen. Maar ik was blij toen ik naar huis ging.”

Het WK in Japan staat in het teken van voorbereiden op de nieuwe olympische cyclus. ,,Het is de eerste stap en ik wil een goede wedstrijd neerzetten.” Schmidts clubgenoot Loran de Munck is al zeker van deelname aan het WK.

Meer nieuws uit Sport Regionaal