Beelden verdachten vergisontvoering Cruquius vrijgegeven [video]

Videostill politie

Internetredactie
Cruquius

De politie Noord-Holland heeft dinsdagavond bewakingsbeelden van drie verdachten van de vergisontvoering in Cruquius getoond in het programma Opsporing Verzocht.

Op donderdag 5 augustus werd op de Spaarneweg in Cruquius een 56-jarige man uit Hoofddorp in een rode Mercedes Vito meegenomen. De drie onbekende mannen zijn volgens de politie gefilmd in Gouda, ongeveer drie kwartier vóór de Mercedes Vito daar arriveert. De Vito werd een paar dagen na de ontvoering aangetroffen in een garagebox aan de Nijverheidsstraat in Gouda.

Lees ook: Opnieuw aanhouding in onderzoek vergisontvoering Cruquius: 42-jarige man opgepakt in Brussel

Het slachtoffer werd in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 augustus vrijgelaten in Delft. Zijn ontvoerders zetten hem in een woonwijk uit een auto. Het gewonde slachtoffer was mishandeld door zijn ontvoerders.

Cocaïne

De vergisontvoering heeft vermoedelijk te maken met een onderschepte partij cocaïne eind juli in de haven van Antwerpen. Deze ontdekking zou eveneens de oorzaak zijn van een reeks geweldsincidenten en bedreigingen in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

(tekst loopt door onder video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de vergisontvoering zitten al zes verdachten vast. Het gaat om drie Rotterdammers van 22, 22, en 30 jaar, een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar zonder bekend woonadres. Zij werden al opgepakt nog voordat de ontvoerde Hoofddorper werd vrijgelaten.

Beloning

Het Openbaar Ministerie (OM) loofde een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip.

Lees ook: Zakenpartner van beoogd doelwit vergisontvoering Hoofddorper zat vuistdiep in drugs

Lees ook: Eigenlijke doelwit vergisontvoering meldt zich: link met enorme partij cocaïne

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.