Optimise Zandvoort na stevige nederlaag getemperd

Rinus van der Lugt
Zandvoort

Dachten de spelers van Zandvoort dat zij na een uitstekende oefenperiode een van de kanshebbers waren voor een hoge klassering in de tweede klasse, na de ontluisterende 0-7 nederlaag zaterdag tegen Voorschoten’97 is het optimisme voorlopig wel even getemperd.

Toch hoeft de formatie van trainer Ted Saunier niet met angst en beven de eerste competitiewedstrijd tegen AMVJ tegemoet te zien. In de eerste twintig minuten liet de thuisploeg namelijk zien waar het toe in staat is. De ploeg had niet alleen de overhand, met een groot aantal goed opgezette aanvallen kregen de spelers ook twee uitgelezen kansen het overwicht in treffers uit te drukken. Salim Fertout en Bud Water waren echter niet in staat het net te vinden, terwijl dat wel had moeten gebeuren.

„Dat was het verschil met Voorschoten. Wij hadden op 2-0 moeten staan, maar staan in de rust met 0-2 achter”, aldus Saunier.

De technische staf zal zich de komende week wel moeten beraden of het spel dat de thuisploeg speelde straks ook in de competitie gespeeld moet worden. Slimme tegenstanders zullen snel genoeg zien dat er enorm veel ruimte achter de laatste linie van Zandvoort ligt. De bezoekers liepen eerst nog enkele malen in de buitenspelval, maar toen zij begrepen dat de middenvelders meer de diepte moesten zoeken, bleek hoe kwetsbaar de thuisploeg in verdedigend opzicht was.

Vooral doelman Daan Kerkman ergerde zich groen en geel dat het middenveld hun opponenten wel erg makkelijk lieten lopen. Misschien dat Zandvoort de spanning nog had kunnen terugbrengen als vlak na de wissel enkele kansen op de juiste waarde waren geschat.

Toen de bezoekers echter slecht verdedigen resoluut afstraften was het gebeurd met Zandvoort. „Vakkundig afgestraft”, klonk het berustend uit de mond van Saunier. „Vijf persoonlijke fouten.”

„Wij staan weer met beide benen op de grond”, aldus middenvelder Kas de Vries. Gelukkig hebben de spelers een week om na te denken wat er veranderd moet worden voordat komende zaterdag de punten echt gaan tellen.

voetbal districtsbeker

ZandvoortVoorschoten’970-7

24. Simonis 0-1, 40. Wijnalda 0-2, 56. Van der Krogt 0-3, 63. Wijnalda 0-4, 68. Guijt 0-5, 72. Constania 0-6, 87. Simonis 0-7.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen