Hockeysters Bloemendaal verdienen minimaal een punt maar verliezen van Hurley

Jan Warmerdam
Bloemendaal

De tweede wedstrijd van het seizoen leverde de vrouwen van Bloemendaal een 1-2 verlies op tegen van Hurley. De nederlaag was onterecht. De ploeg van coach Dave Smolenaars had minimaal een punt verdiend.

Aandachtig toeschouwer bij de confrontatie was Nine Rijna. De Bloemendaalse spits revalideert van afgescheurde kruisbanden in een knie. ,,De revalidatie duurt nu zes maanden. Nog een paar maanden te gaan. Ik hoop na de winterstop weer te kunnen spelen.”

Haar ploeggenoten startten uitstekend tegen Hurley. Al na vijf minuten mocht Demi Hilterman aanleggen voor een strafcorner na een prima actie van Teuntje Horn. De strafcorner leverde niets op. Bloemendaal bleef vervolgens met veel dreiging vooruit spelen, maar eenmaal in de Amsterdamse cirkel stokte de dadendrang. Omdat ook de bezoekers aanvallend geen potten konden breken, hadden beide keepsters weinig te doen.

Het spelbeeld was in het tweede kwart hetzelfde. Bloemendaal hockeyde met veel energie richting doel van Hurley en kreeg na tien minuten de beloning. Een mooie combinatie door het midden eindigde bij Lilli de Nooijer, die de bal resoluut binnen gleed: 1-0. Het antwoord van Hurley kwam toch nog onverwachts vlak voor rust. Hannah Lemmens strafte een fout van Ankelein Baardemans resoluut af: 1-1.

In de tweede helft zetten de Amsterdamsen hoog druk en hielden het veld bij balbezit breed. Bloemendaal, dat in de eerste helft met de krachten had gesmeten, moest terug. Toch kreeg de thuisploeg twee strafcorners, maar het lukte Hilterman niet die te verzilveren. In het vierde kwart viel de beslissing. Na een slag van buiten de cirkel van Hannah Martin suisde de bal via de stick van Sterre Bregman in het Bloemendaalse doel. Een lange corner voor Hurley, dacht iedereen. De scheidsrechter van dienst niet. Hij keurde het doelpunt goed.

,,Teleurstellend, we hadden meer verdiend”, wist Dave Smolenaars direct na het laatste fluitsignaal. ,,De meiden balen nu natuurlijk enorm. Maar als ze dadelijk gedoucht hebben, zal het weer beter met ze gaan.”

hockey hoofdklasse vrouwen

BloemendaalHurley 1-2

28. De Nooijer 1-0, 35. Lemmens 1-1, 62. Martin 1-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen