Betogers in Washington uiten steun aan relschoppers Capitool

ANP Producties | Bron: ANP

Naar verwachting grote aantallen betogers komen zaterdag samen in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. om hun steun te betuigen aan mensen die worden vervolgd voor hun betrokkenheid bij de bestorming van het Capitool op 6 januari. De organisatie van de "Justice for J6"-demonstratie vindt dat de ruim 600 aangehouden verdachten slecht worden behandeld en gediscrimineerd vanwege hun politieke meningen.

Autoriteiten vrezen voor nieuw geweld in de hoofdstad en nemen strenge maatregelen. Vliegvelden worden extra beveiligd, de politie heeft extra mensen ingezet en om het parlementsgebouw is een hek neergezet. Het ministerie van Defensie zegt dat honderd manschappen van de National Guard beschikbaar zijn om lokale autoriteiten te ondersteunen.

Refererend naar het protest herhaalde Trump donderdag zijn ongefundeerde bewering dat er gefraudeerd is bij de presidentsverkiezingen, destijds de reden voor de bestorming door zijn aanhang. Ook sprak hij zijn steun uit voor de vervolgde verdachten. "Onze harten en gedachten zijn bij de mensen die oneerlijk worden vervolgd wegens het protest op 6 januari", aldus de ex-president.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.