Gemeenteraad Bloemendaal blijft zwijgen over deal Elswoutshoek

Het gemeentehuis van Bloemendaal.

Het gemeentehuis van Bloemendaal.© Archieffoto

Arthur de Mijttenaere
Bloemendaal

De gemeenteraad van Bloemendaal houdt de vaststellingsovereenkomsten met de gebroeders Slewe geheim. Dat is donderdagavond besloten.

Haarlems Dagblad en twee raadsleden, Leonard Heukels van Liberaal Bloemendaal en Marielys Roos van Hart voor Bloemendaal, hebben een beroep gedaan op de Wet Openbaarheid van Bestuur om deze stukken vrij te geven.

De raad wijst dat af, omdat ze eerder al besloot alles rond de zogeheten Slewe-deal geheim te houden. Lex Oude Weernink van D66: ,,Dit waren de spelregels en zonder die spelregels zouden er geen overeenkomsten zijn gesloten. Die spelregels moeten we achteraf niet veranderen.’’

PvdA’er Henk Schell is het ook eens met geheimhouding, maar is blij dat het belangrijkste element uit de overeenkomsten al naar buiten is gekomen. Namelijk dat de Slewes 7,5 ton hebben gekregen om een punt te zetten aan de meer dan tien jaar durende bouwruzie over landgoed Elswoutshoek met de gemeente Bloemendaal.

Tijdens de stemming hadden raadsleden Marielys Roos en Rob Slewe de raadszaal verlaten. Roos omdat zij het verzoek heeft gedaan, Slewe omdat hij partij is in deze kwestie.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.