Twee berovingen achter elkaar in omgeving Haarlem [update]

© Michel van Bergen

1 / 8
Internetredactie
Haarlem/Bloemendaal

In de omgeving van Haarlem hebben dinsdagmiddag twee berovingen plaatsgevonden. De eerste vond plaats bij de IJsbaanlaan in Haarlem, de tweede zo’n tien minuten later bij Veen en Duin in Bloemendaal.

Meerdere politie-eenheden zochten naar de daders. Een politiehelikopter werd ingezet en ook Burgernet werd ingeschakeld.

De eerste straatroof was rond 16.40 uur bij het Carel Reinierszpad in het Stuyvesanttunneltje, onder de Westelijke Randweg in Haarlem. Het slachtoffer passeerde twee jongens bij het tunneltje van het station Bloemendaal en liep richting Haarlem-Noord. In de tunnel onder de Westelijke Randweg kwam één van de jongens voor het slachtoffer staan. Met een mes werd er gedreigd spullen af te geven. De vrouw heeft het op een gillen gezet en de jongen ging er zonder buit vandoor. Ook de tweede jongen die op een klein afstandje stond nam de benen.

Tweede straatroof

Rond 16.50 uur was het opnieuw raak. Bij Veen en Duin werd een jongen bedreigd door een tweetal met een mes. Het slachtoffer moest persoonlijke eigendommen afgeven en kreeg daarbij ook klappen. De twee daders gingen er vervolgens met zijn spullen en zijn fiets er vandoor. Even later werd deze fiets en tas aangetroffen.

Getuigen gezocht

Een woordvoerder van de politie liet weten dat er een verdachte was aangehouden, maar later bleek dat hij of zij niets met het incident te maken had. Die verdachte is weer vrijgelaten. Er wordt nog gezocht naar twee mannelijke verdachten. Beiden zouden een getinte huidskleur hebben en zwarte kleding en mondkapjes dragen. Eén verdachte heeft zwarte krullen, de ander draagt een hoodie.

De politie deed woensdagmiddag een getuigenoproep. Meer signalementen worden genoemd via politie.nl

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.