Debuterend coach Jacco Arends superblij met ruime zege van Duinwijck

Finn Achthoven kende een sterk debuut bij Duinwijck.© Archieffoto

Theo Plasschaert
Den Haag

Duinwijck heeft zaterdag door de 1-7 zege bij DKC een vrijwel foutloze start gemaakt in de eredivisie.

Debuterend hoofdcoach Jacco Arends kon zijn geluk niet op. ,,Het is jaren geleden dat we zo’n uitslag hebben neergezet bij de Haagse landskampioen van 2014. Ik ben superblij. Ik zag vooraf wat gespannen gezichten bij de jonkies , maar alles verliep vlot en we hebben geen game weggegeven. Het verlies van het laatste gemengd dubbel door een gelegenheidskoppel bij ons is niet meer dan een vlekje.”

De thuisclub miste drie basisspelers. Olympiër Mark Caljouw is aan het herstellen van een ingreep aan zijn hart vanwege ritmestoornissen, collega Olympiër Robin Tabeling was geblesseerd en de Deense topper Line Kjaersfeld stond ook niet in de opstelling.

Het deels verjongde Duinwijck ging de strijd aan met een deel van de vertrouwde oude kern en twee debutanten en Susan Li als invalster uit team 2.

De 19-jarige Finn Achthoven, lid van de S-1 selectie kon zijn geluk niet op met de winst op veteraan Michiel Kruijt die zestien jaar ouder is. ,,Ik ben bij HBV weggegaan vanwege diverse perikelen en wil verder in deze sport naast mijn HBO studie sportkunde. Ik kende Duinwijck al een beetje en het lijkt mij een beter platform voor mijn ontwikkeling.”

De linkshandige Chloë Mayer (19) won overtuigend het vrouwendubbel en haar single. Ook Debora Jille luisterde haar 22e verjaardag op met twee winstpartijen. Dubbelaar Ties van der Lecq leverde eveneens twee goede winstpartijen af. Bij afwezigheid van de geblesseerde Pool Adrian Dziolko werd het eerste mannenenkel afgewerkt door Jordy Hilbink. ,,Ik zal met hem uitvechten wie de nummer 1 singelaar wordt maar ik kan me zo nodig ook prima schikken in de rol van tweede man, als dat nodig is.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen