IJmuidenaar Bottelier en Haarlemmer Schouten niet naar 51e IJsselmeermarathon. IJmuidenaar Tieman hoeft voor nationale titel alleen overkant te halen

Marcel Schouten ontbreekt in de wedstrijd op het IJsselmeer.© Archieffoto ANP

Marcel Tabbers
Medemblik

‘De mooiste en zwaarste zwemmarathon van Nederland’. Zo wordt de 22 kilometer lange oversteek van het IJsselmeer op de website aangeprezen. De 51ste editie van de IJsselmeermarathon kent zaterdag slechts vijf deelnemers.

,,We gaan gewoon door. Over een paar jaar staat hier de wereldtop aan de start’’, zegt medeorganisator Marcel Stroet strijdvaardig. Er doen nu vier buitenlanders mee. De enige Nederlandse deelnemer is Tenzin Tieman uit IJmuiden, die op twintigjarige leeftijd voor de vierde keer meedoet. De IJmuidenaar hoeft alleen maar de overkant te halen om de nationale marathontitel voor zich op te eisen.

De afmelding van IJmuidenaar Lars Bottelier is voor Stroet een flinke tegenvaller. ,,Hij is verhuisd naar Duitsland om een betere zwemmer te worden. Gezien zijn vijfde plaats op het EK is de goede weg ingeslagen. Hij moet nu even gas terugnemen.’’

Haarlemmer Marcel Schouten kampt met een knieblessure. ,,Lars en Marcel zijn beiden oud-winnaars. Die komen graag terug, want het is echt de mooiste en zwaarste zwemmarathon van Nederland’’, stelt Stroet.

Een van de buitenlanders is Jorgos Skodatis die zwemt voor Griekenland. ,,Mijn vader komt daar vandaan. In de Ionische Zee heb ik lekker kunnen trainen in water van 27 graden”, zegt de van oorsprong Nieuw-Venneper.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen