Theater de Liefde negeert bewust afstandsgebod voor bezoekers: zaal volgeboekt, iedereen pal naast elkaar

Mylou Frencken, voorzitter van Theater de Liefde in Haarlem.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Jaap Timmers
Haarlem

Theater de Liefde in Haarlem trekt ’een lange neus’ naar de regel dat het theater maar voor twee derde gevuld mag zijn. Zij hebben besloten de hele zaal volgeboekt te houden tijdens een optreden van Theo Maassen.

De Brabantse cabaretier, die hier op 16 en 17 september optreedt, steunt dit besluit. Aanleiding voor deze ongehoorzaamheid is frustratie. De organisatie ergert zich aan ’barstensvolle voetbalstadions’ en ’een megalomaan race-evenement’.

Het nieuwe theater, dat anderhalf jaar wacht op een kans zijn deuren te openen, was er van uit gegaan dat Maassen voor een vol huis zou kunnen optreden. Later werd duidelijk dat dit niet mocht, en dat veel mensen teleurgesteld zouden moeten worden.

Dat ging de festivaldirectie te ver. Terwijl voetbalstadions goed gevuld zijn, ’wordt van artiesten verwacht dat ze voor niets komen opdagen’.

„Wij hebben daarom besloten een lange neus te trekken naar de voorschriften, eigenwijs en blijmoedig onze gang te gaan en niemand af te zeggen”, aldus een brief aan de kaartkopers.

Bewijs

Bezoekers die hiervan niet gediend zijn, kunnen hun geld terugkrijgen. Theater de Liefde verlangt bij binnenkomst overigens wel een bewijs van vaccinatie, een negatieve coronatest of een bewijs van herstel.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.