Eerste overwinning voor tennissers Zandvoort

Van onze verslaggever
Amersfoort

Zandvoort heeft de eerste overwinning in de eredivisie tennis op zak. Dinsdag werd Alta in Amersfoort met 1-5 verslagen.

De dag begon meteen goed voor Zandvoort. De damesenkel partijen leverden namelijk met ruime cijfers overwinningen op. Na de herenenkelspelen was de stand 1-3. Jesper de Jong verloor in drie sets maar Ronald Stuurman zag in gewonnen positie zijn tegenstander opgeven. De damesdubbel werd ook redelijk makkelijk binnen gehaald waarna de mannendubbel van De Jong en Zachary Eisinga flink moest knokken om het vijfde punt veilig stellen. In de supertiebreak werd het 7-10.

Ondanks de winst, na twee eerdere nederlagen, maakt Zandvoort een kleine sprong op de ranglijst. Alta, dat ook al twee wedstrijden had verloren, werd achterhaald. Zandvoort staat nu vierde.

Formule 1

In verband met de formule 1 in Zandvoort speelde het tennisteam nog geen thuiswedstrijden. Daar komt donderdag verandering in. Dan komt het sterke Leimonias naar de badplaats. Om zicht te houden op de finale, waar de bovenste twee van de reguliere competitie zich voor plaatsen, is een goede uitslag vereist. Zaterdag zijn de Zandvoorters gastheer voor de nummer laatst van de poule van zes ploegen: Berkenrode. Zondag is dan de finale op het tennispark van Naaldwijk.

Alta-Zandvoort 1-5: DE1: Indy de Vroome-Lesley Pattinama-Kerkhove 3-6 0-6. DE2: Raluca Serban-Arianne Hartono 1-6 1-6. HE1: Igor Sijsling-Jesper de Jong 2-6 6-3 6-4. HE2: Nick van der Meer - Ronald Stuurman 7-5 6-7 1-4 (ret). DD: Raluca Serban/Nina Kruijer-Lesley Pattinama-Kerkhove/Arianne Hartono 2-6 3-6. HD: Igor Sijsling/Alban Meuffels - Jesper de Jong/Zachary Eisinga 6-4 3-6 7-10.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen