Nog zes dagen expositie over Zeeweg in Architectuurcentrum

De Kop van de Zeeweg in vervolgen tijden.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Haarlem

De expositie over de Zeeweg in het ABC Architectuurcentrum, onder de naam Parkway naar de kust, is nog zes dagen te zien. Zondag 12 september sluit deze tentoonstelling voor het publiek.

De Zeeweg bestaat honderd jaar en dat mag gevierd worden. Zo besteedde Haarlems Dagblad achtmaal een dubbele pagina aan de fraai slingerende weg naar Bloemendaal aan Zee, die op 25 juni 1921 officieel werd geopend.

De weg is indertijd aangelegd door de beroemde landschapsarchitect L. A. Springer (1855-1940). Het was de eerste zogenoemde Parkway, naar Amerikaans voorbeeld, van Nederland.

De aanleg had letterlijk en figuurlijk nogal wat voeten in de aarde en dat valt te zien op de foto’s in het ABC Architectuurcentrum.

Deze tentoonstelling is door het Architectuurcentrum gemaakt in nauwe samenwerking met Stichting Ons Bloemendaal, Stichting Vrienden van Middenduin en het Kennemer Lyceum. Over de Zeeweg is een jubileumboek gemaakt dat voor 25 euro in het Architectuurcentrum aan het Groot Heiligland 47 te koop is.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.