Circuit van Zandvoort loopt al vroeg vol met fans Verstappen

ANP Producties | Bron: ANP

De Grote Prijs van Nederland begint pas om 15.00 uur, maar al vroeg in de ochtend is het druk op en om het circuit van Zandvoort. Binnen de poorten van het circuit stonden voor 10.00 uur al honderden mensen langs de toegangsweg richting de paddock, de plek waar de Formule 1-teams zich voorbereiden op de race. De fans hopen allemaal een glimp op te vangen van de coureurs en dan vooral van Max Verstappen.

Net als op vrijdag en zaterdag is Zandvoort hermetisch afgesloten voor autoverkeer. De organisatie heeft de bijna 70.000 bezoekers opgeroepen zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of lopend te komen. Op de fietspaden in de omgeving van de badplaats rijden vooral mensen in oranje kleding of kleding van Red Bull, het team van Verstappen. De favoriet van vrijwel alle bezoekers begint om 15.00 uur vanaf poleposition aan de Dutch GP, die over 72 rondes gaat.

Zo'n 5 uur voor de start van de race lopen de tribunes langs het circuit in de zonovergoten duinen al aardig vol. Op alle stoeltjes van de hoofdtribune liggen rode, witte en blauwe vlaggen. De organisatie heeft er 37.000 neergelegd, waarmee langs het rechte stuk bij de start- en finishstreep een Nederlandse vlaggenzee moet ontstaan.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.