DSS/Kinheim en Pioniers starten play-downs met twee zeges

Frustratie bij Seb Visser nadat hij drie slag heeft gekregen.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Theo Plasschaert
Haarlem

Het combinatieteam van DSS-Kinheim is goed begonnen aan de serie van negen wedstrijden in de play-downs. Quick Amersfoort kreeg in Haarlem met 4-2 klop en de spannende terugwedstrijd in Amersfoort leverde een knappe 4-8 overwinning op. Glenn Wassink (1-1-8) stond als werper ruim acht innings op de heuvel.

De eerste ontmoeting van het drieluik in Amersfoort moest donderdag in de derde inning bij een 0-0 tussenstand gestaakt worden door een zelden voorkomend probleem in het gemeentelijke veld. Tijdens het werpen van Tom Stuifbergen raakte de werpheuvel onklaar. Onder de berg gravel ligt in het algemeen een betonnen bak en daarop of daarin is een rubberen mat bevestigd. In Amersfoort begaven de bouten het en raakte de mat los. Het euvel bleek voor de aanwezige vrijwilligers niet oplosbaar. Het duel wordt nu maandagavond uitgespeeld.

Quick Amersfoort dat als laatste eindigde in de reguliere competitie bleek over de middelen te beschikken om zich tussentijds te versterken met maar liefst vier nieuwe pitchers. Reglementair is dit mogelijk maar merkwaardig is het wel in de fase dat het gaat om het behoud van het hoofdklasse schap. Twee man komen uit de Duitse competitie, één van het Missouri College en Oskar Syrèn is afkomstig van het Zweedse Leksand. Hij neemt als international binnenkort deel aan het EK in Italië.

In een wedstrijd met wisselende kansen en veel achtergelaten honklopers aan beide zijden bleef Syrèn zeven innings op de heuvel met 4-2-7. In het jonge Haarlemse team kreeg Nick Boxelaar het vertrouwen als starter en hij mocht na zes goede innings de bal overgeven aan Moreno Vork. De Hoofddorper speelt voor het tweede jaar bij het combinatieteam. ,,De rol van reliever en ook closer ligt mij het beste.”

In de negende inning kwam hij met twee man uit nog behoorlijk onder druk toen de honken bij een 4-2 tussenstand vol liepen; ,, Ik kreeg te maken met hun kop van de slaglijst en was dus heel opgelucht met de prima vangbal van linksvelder Jason Jakobus.” De 24-jarige die ook speelde bij HCAW en DSS heeft het prima naar zijn zin in Haarlem want hij kan het ook goed combineren met de wisselende diensten in zijn werk al uitvaartverzorger.

Meerlease Pioniers scoorde ook vier wedstrijdpunten tegen Storks. Na een duidelijke 9-3 zege liep de ploeg in de tweede wedstrijd na een snelle 7-1 achterstand volledig achter de feiten aan op weg naar een 8-4 nederlaag. Het slotduel leverde na een tussentijdse explosie van acht punten een overtuigende 15-6 zege op . Coach Mervin Gario speelde de afgelopen dagen als aangewezen slagman en rechtsvelder.

De competitie ligt nu weer stil tot 23 september vanwege het EK senioren in Italië.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen