Sparks na weer twee zeges bijna zeker van Holland Series

Rob Spierenburg
Haarlem

Mathematisch kan Sparks nog altijd naast een plek grijpen in finale om de landstitel. Maar na de dubbele uitwinst zaterdag op Tex Town Tigers kunnen de Haarlemse softbalsters zich gaan opmaken voor de eindstrijd half oktober.

Vanwege de datum zo diep in het jaar blijft coach Peter van Dalen hameren op het winnen van zo veel mogelijk wedstrijden in de reguliere competitie. ,,Het kan zomaar heel slecht weer zijn rond die tijd. Dus kan je er maar beter voor zorgen dat je tegen die tijd bovenaan staat. In het geval dat de Holland series wordt afgeblazen, dan is de titel voor de ploeg die aan het einde van de rit bovenaan staat.’’

Na de dubbele winst op Tex Town Tigers leidt Sparks de dans met 54 punten uit 30 wedstrijden. Achtervolger Olympia Haarlem (ook de ploeg uit Schalkwijk kwam 30 duels in actie) kijkt inmiddels tegen een achterstand aan van acht punten. In de strijd om een plekje bij de eerste twee kan Tex Town Tigers (41 uit 32) zich nog nauwelijks een misstap veroorloven.

Zaterdag in Enschede was Sparks twee keer te sterk. In beide duels (7-2 en 7-0) was één productieve inning voldoende voor de Haarlemse zege. Na het duel nam de spelersgroep van Sparks afscheid van Ismay Poot die gaat studeren in het Spaanse San Sebastian.

Net als vorige week kreeg Olympia Haarlem een dubbelweekend voor de kiezen. En net als vorige week ging het laatste van vier duels verloren. Na de dubbele winst zaterdag in eigen huis tegen Quick Amersfoort (3-1 en 6-4), werden de punten in de zondagse dubbel in Haarlem-Noord tegen Onze Gezellen gedeeld. Na een ruime 1-9 zege voor de meiden van coach Stanley Doney, bleef het Onze Gezellen van Edwin Pieneman de tegenstander met 7-0 de baas. Beide wedstrijden werden in vijf innings beslist.

,,In het eerste duel was onze pitching simpelweg te zwak’’, erkende coach Pieneman. ,,De zeven runs die Amber Krijgsman te slikken kreeg waren te veel van het goede.’’ In wedstrijd nummer twee gaf werpster Roos-Marijn Kramer weinig weg. Bovendien profiteerde Onze Gezellen optimaal van de vele fouten die Olympia maakte. Op zaterdag was Onze Gezellen tweemaal onderuit gegaan (0-3 en 3-7) tegen Roef. ,,We hebben dit seizoen al acht dubbele weekenden gespeeld. ,,Dat begint de alweer aardig uitgedunde groep behoorlijk op te breken.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal