Hamilton berust met een glimlach: Verstappen was gewoon sneller

Max Verstappen (links) en Lewis Hamilton.

Max Verstappen (links) en Lewis Hamilton.© Foto ANP

ANP
ZANDVOORT

Lewis Hamilton stond absoluut niet als de geslagen hond aan de finish van de Dutch Grand Prix op Zandvoort. De Britse Formule 1-coureur van Mercedes, zevenvoudig wereldkampioen, was afgetroefd door Max Verstappen, maar hij had er alle vrede mee. „Wat een race en wat een publiek. Ik feliciteer Max, want hij heeft het geweldig gedaan. Ik heb werkelijk alles uit mijn auto gehaald, ging er vol voor, maar hij was gewoon sneller.”

Hamilton reed de hele race vlak achter Verstappen. Hij probeerde de Nederlander twee keer te verrassen door eerder een pitstop te maken, maar de coureur van Red Bull reageerde beide keren alert. „Ik kon gewoon weinig doen. Alles had in deze race bij mij perfect moeten gaan om een kans te maken hem in te halen, maar dat was niet het geval. Met mijn tweede plaats en de derde van Vallteri Bottas hebben we wel goede zaken gedaan in het teamkampioenschap en dat is ook wat waard.”

De 36-jarige Brit wisselde in de slotfase van de race, toen hij de strijd met Verstappen al had opgegeven, nog snel even van banden. Hij slaagde er zo in op vers rubber de snelste raceronde te rijden en het bonuspunt voor het WK te vergaren. Hij raakte wel de leiding in het WK kwijt aan Verstappen, die nu 3 punten voorsprong heeft. „Die laatste snelle ronde was het beste gedeelte van mijn race. Dit is een fantastische baan en zeker een van mijn favoriete circuits nu.”

Hamilton prees omstandig het publiek. „Die mensen gingen helemaal uit hun dak, wat een energie. Ik hou natuurlijk het meest van de Britse fans op Silverstone, maar wat ik hier heb mogen meemaken is echt fantastisch. Al die mensen zo dicht op de baan en dan die passie; dit hebben we nodig in de Formule 1. Silverstone is ook prachtig, maar de tribunes staan zo ver weg dat de mensen een verrekijker nodig hebben om wat van de race te kunnen zien.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen