Drie generaties, elf man sterk: de familie Greeven geniet van de Formule 1

Drie generaties van familie Greeven naar de Grand Prix.© Foto United Photos/Laurens Bosch

Milo Lambers
Zandvoort

Drie generaties, elf man sterk. De Zandvoortse familie Greeven is dit weekend maar met een ding bezig en dat is de lang verwachte terugkeer van de Grand Prix.

Bij het ontbijt gieren de zenuwen al door de lijven. ,,Het is zo onwerkelijk. Dat het ons dorpje is gelukt om zo’n groot evenement te organiseren. Ik word er zelfs een beetje emotioneel van”, vertelt Timo Greeven. ,,We zijn allemaal zo trots. Het hele dorp is ermee bezig.”

Het huis van Greeven is de vaste ontmoetingsplek voor de familie dit weekend. Vanaf hier gaan ze na het ontbijt naar het circuit. ,,En op het circuit sluiten nog een aantal mensen aan.”

De familie van Timo komt uit Zandvoort, die van zijn vrouw Suzanne uit Zwaag. Aan tafel heeft iedereen wel een mooi verhaal over de Formule 1. ,,Het is perfect georganiseerd. Al had het vroeger ook wel wat. De politie te paard reed overal door het dorp”, vertelt Moniek Greeven, de moeder van Timo.

Ze herinnert zich ook nog hoe sommige Zandvoorters met een volkstuintje op het binnenterrein mensen naar binnensmokkelden in de kofferbak. ,,Ik heb weleens verhalen gehoord dat een bestuurder vergeten was dat er iemand inzat. Die persoon moet doodsbang zijn geweest.”

Ook de jongste generaties Greeven is bezeten van de Formule 1. Zoon Santi loopt sinds woensdagmiddag met een fotocamera langs de rand van het circuit. Trots laat hij foto’s zien van coureurs als Lando Norris en George Russell.

,,Dat is het leuke van de Formule 1”, zegt Timo. ,,Dat het ondanks alles nog heel benaderbaar is. Je zou denken dat die coureurs worden afgeschermd, maar Sebastian Vettel liep hier gewoon over de markt.”

Voor wie de familie gaat juichen is duidelijk. ,,Hamilton natuurlijk”, zegt Timo droogjes waarna iedereen begint te lachen. ,,We zijn natuurlijk voor Max maar gaan Hamilton niet uitjouwen. Dat hoort niet bij deze mooie sport.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen