IJmuidenaar Driouech naar Excelsior

Couhaib Driouech.© ANP

Van onze verslaggever
Rotterdam

Couhaib Driouech vervolgt zijn voetballoopbaan bij Excelsior. De 19-jarige aanvaller verruilt Heerenveen voor de Rotterdamse club. Hij tekende een contract voor drie seizoenen.

Driouech begon met voetballen in de jeugd van het IJmuidense Stormvogels. Daar werd al snel zijn talent opgemerkt. Al op zijn veertiende kwam hij in de jeugdopleiding van Heerenveen terecht. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Friezen tijdens het met 2-0 gewonnen thuisduel tegen Willem II.

Hij begon in de basis als vervanger van Mitchell van Bergen, die op zijn beurt onlangs de overstap maakte naar het Franse Stade de Reims.

,,Mijn gevoel was al meteen goed bij mijn eerste gesprek met Nick Kersten. Dit is de ideale club voor mij om mezelf verder te ontwikkelen. Ik denk dat ik bij Excelsior Rotterdam veel minuten kan gaan maken en dat vind ik het belangrijkste. Er staat op dit moment een goed team en ik denk dat ik daar wel in pas”, laat de in Beverwijk geboren Driouech weten op de website van Excelsior.

Technisch directeur Kersten is in een reactie op de website blij met de aanvallende versterking: ,,Afgelopen seizoen heeft hij vijf keer meegespeeld met het eerste elftal van Heerenveen. Bij ons moet hij de volgende stap gaan maken en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de komende jaren van grote waarde voor ons kan zijn.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen