Zondag prestatieloop Lionsclub over honderdjarige Zeeweg

Van onze verslaggever
Bloemendaal

Om Honderd Jaar Zeeweg te vieren, houdt de Lionsclub Zuid-Kennemerland op zondag 29 augustus de Zeewegrun. Inschrijven is mogelijk tot vrijdagavond 18 uur.

Enkele grotere hardloopevenementen zoals de Liosn Heuvelloop moesten in verband met Covid helaas worden afgezegd, maar deze kleinschalige run kan wel doorgaan.

Aan de prestatieloop kunnen maximaal 500 deelnemers meedoen, die zich vooraf moeten inschrijven. De route start op het PWN-terrein aan de Zeeweg, tegenover de Zandwaaier. Daarna gaat het 12,1 km lange parcours via de Brouwerskolkweg naar Kraantje Lek. Daar gaan de lopers de duinen in tot aan Zandvoort waar nog in de duinen rechtsaf, achter het circuit langs naar de Zeeweg wordt gelopen. Bij Bloemendaal aan Zee buigt de route rechtsaf langs de Zeeweg tot weer het PWN-terrein waar men startte.

De start is zondag 29 augustus om 10.00 uur.

Inschrijven kan hier, tot vrijdag 18.00 uur op Meer informatie staat op www.lionsheuvelloop.nl

De opbrengst van de loop wordt verdeeld over de Kinderuniversiteit Haarlem, de Reddingsbrigade Bloemendaal en het Inloophuis Kennemerland. Organisatoren zijn de Lionsclub Zuid-Kennemerland en de atletiekvereniging Haarlem. Deze laatste viert dit jaar ook het 100-jarig bestaan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen