Derde verdachte fatale mishandeling Mallorca opgepakt, 18-jarige Hilversummer

Internetredactie
Hilversum

De politie heeft vrijdagochtend een derde verdachte aangehouden in de zaak rond de fatale mishandeling op Mallorca, meldt het Openbaar Ministerie. Het gaat om een 18-jarige Hilversummer. Hij wordt verdacht van het medeplegen van doodslag, poging tot doodslag en het openlijk plegen van geweld.

De jongen zou betrokken zijn geweest bij het geweld in een horecagelegenheid in de badplaats El Arenal op Mallorca op 14 juli en bij het geweld op de boulevard. Daarbij raakte de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen zwaargewond. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Ook andere slachtoffers raakten gewond.

Camerabeelden

De verdachten waren met een vriendengroep op vakantie op het Spaanse eiland, waar ze in de vroege ochtend van 14 juli ruzie zochten met andere vakantiegangers. De politie heeft de Hilversummer opgepakt naar aanleiding van verklaringen van getuigen en van camerabeelden, waaronder nieuwe beelden die door een getuige zijn gemaakt.

De verdachte wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Eerder werden al twee andere verdachten aangehouden, een van 18 en een van 19, beiden uit Hilversum. Ook zij worden verdacht van het medeplegen van doodslag op de 27-jarige man uit Waddinxveen en het medeplegen van poging tot doodslag op een andere man. De 19-jarige man wordt daarnaast ook verdacht van poging tot doodslag op nog een ander slachtoffer in de horecagelegenheid. Beide verdachten zitten nog vast.

In het onderzoek hebben inmiddels dertien getuigen een verklaring afgelegd of zullen dat binnenkort doen. Ook is er negen keer aangifte gedaan. Het OM verwacht dat er nog nieuwe aanhoudingen zullen volgen.

Lees ook: Ook 18-jarige Hilversummer Hein B. verdacht van betrokkenheid bij dood van Carlo Heuvelman op Mallorca; voorarrest Sanil B. verlengd [update]

Lees ook: Ontreddering bij vader gearresteerde Mallorca-verdachte Sanil (19): ’Ik dacht nooit dat dit bij ons gezin zou kunnen. Hoe kan dit?’

Lees ook: Hoe konden Gooise jongens zó door het lint gaan op Mallorca? Een reconstructie

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.