Indië Herdenking in Haarlem in besloten kring

Vorig jaar legde burgemeester Jos Wienen een krans.

Vorig jaar legde burgemeester Jos Wienen een krans.© Archieffoto United Photos/Rob van Wieringen

Leontien van Engelen
Haarlem

De jaarlijkse Indië Herdenking vindt komende zondag plaats in wooncomplex Lieflijk Indië. De herdenking wordt gehouden ter nagedachtenis van alle slachtoffers van zowel de Tweede Wereldoorlog als de nasleep en het einde van de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië.

De formele herdenking vindt in Den Haag plaats bij het Indisch Monument.

Vanwege de coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal gasten toegelaten worden en zullen derhalve alleen genodigden en bewoners aanwezig zijn bij de herdenkingsdienst in het wooncomplex aan Vilniusstraat 3 in Haarlem (Schalkwijk).

De plechtigheid begint om 11.00 uur met een herdenkingsdienst. Daarna volgt om ca. 11.50 uur de vlagceremonie die door een eregroep wordt opgeluisterd en bedoeld is als eerbetoon aan alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de nasleep in Zuidoost-Azië.

De eregroep bestaat uit o.a. militairen in actieve dienst, oud-militairen, Indië-, Nieuw Guinea-, en de overige veteranen van de Koninklijke Landmacht (KL), Koninklijke Marine (KM), Koninklijke Luchtmacht (KLu), Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL), Geallieerden en de Gouvernement Marine/Koopvaardij.

De herdenking wordt afgesloten met een kort samenzijn waarbij de aanwezigen herinneringen met elkaar kunnen delen en 76 jaar duurzame vrede en vrijheid kunnen vieren.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.