Gehavende Laurine van Riessen en haar vriend Matthijs Büchli blijven achter in Japan

De harde val van Laurine van Riessen.© Foto AFP/GREG BAKER

Van onze verslaggever
Amsterdam

Laurine van Riessen en Matthijs Büchli blijven met gemengde gevoelens in Japan achter. Van Riessen mag na haar keiharde val op de keirin het ziekenhuis nog niet verlaten.

Ze moet met zes gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen, een kneuzing van een long en een kleine bloeding in het hoofd voorlopig ter observatie blijven. Het is nog niet duidelijk wanneer de 33-jarige atlete uit Leiden naar Nederland mag. Zelf liet ze weten dat het naar omstandigheden goed gaat.

Haar vriend Büchli zal bij Van Riessen blijven. Voor de Santpoorter begonnen deze Zomerspelen nog geweldig met goud op de teamsprint, hoewel hij verbaal moest vechten voor zijn plak, omdat hij de finale niet had gereden. Dat bleek het begin van een dramatisch verder verloop, met eerst de val van zijn vriendin om daarna zelf op de keirin aan drama te worden onderworpen.

Büchli kreeg een onterechte straf aan zijn broek, terwijl de wereldkampioen van 2019 op dat onderdeel dacht door te zijn naar de kwartfinale. Hij werd in de herkansingen alsnog uitgeschakeld.

De ploeg van de baanwielrenners presteerden geweldig in Tokio en dan met name de sprinters. Er was goud op de teamsprint (Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Matthijs Büchli), goud (Lavreysen) en zilver (Hoogland) op sprint bij de mannen en de olympische titel keirin bij de vrouwen (Shanne Braspennincx). Lavreysen veroverde ook nog het brons op dat laatste onderdeel.

Op de duuronderdelen wist alleen Kirsten Wild een bronzen plak op het omnium te veroveren, waarmee er wel in die ’tak’ beneden de verwachtingen werd gepresteerd.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen