Tweede aanhouding Mallorca-zaak: 18-jarige verdacht van betrokkenheid bij dood Carlo

Internetredactie
Hilversum

De politie heeft een tweede verdachte in de Mallorca-zaak aangehouden: een 18-jarige jongen uit Hilversum.

Het OM verdenkt hem van betrokkenheid bij het dodelijke geweld tegen het slachtoffer uit Waddinxveen op 14 juni in El Arenal op Mallorca. Daar werd de 27-jarige Carlo Heuvelman door een groep Gooise jongeren dusdanig mishandeld dat hij later aan zijn verwondingen overleed.

De 18-jarige Hilversummer, die volgens bronnen Hein B. heet, wordt ook aangeklaagd voor poging tot doodslag tijdens de eerdere vechtpartij op de boulevard. Hij wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Ondertussen gaat het onderzoek door en is de politie bezig op basis van nieuwe beelden de rol van andere betrokkenen in beeld te krijgen en hun identiteit te achterhalen.

19-jarige nu ook verdacht van medeplegen doodslag

Eerder deze week werd de 19-jarige Sanil B. uit Hilversum aangehouden. De verdenking tegen hem is uitgebreid. Hij wordt nu ook verdacht van het medeplegen van doodslag. Eerder werd hij alleen verdacht van tweemaal poging tot doodslag omdat hij twee slachtoffers op en tegen het hoofd zou hebben geschopt. De uitgebreidere aanklacht is gebaseerd op verklaringen van getuigen in combinatie met de beelden die al beschikbaar waren. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist over verlenging van zijn voorarrest.

Meer aanhoudingen

Mogelijk volgen nog meer aanhoudingen. ,,Hoewel dit een belangrijke ontwikkeling is, gaat het onderzoek van de politie en Openbaar Ministerie Midden-Nederland in volle gang door’’, laat justitie weten. ,,Zo is de politie bezig om ook op basis van de aanvullende beelden de rol van de andere betrokkenen in kaart te brengen en de identiteit van de personen op de beelden te achterhalen.’’

Getuigen

De politie heeft in Nederland meerdere getuigen gehoord over de fatale mishandeling. Sommige getuigen hebben zichzelf bij de politie gemeld. Op de beelden van het geweld is te zien dat er veel omstanders waren en is te horen dat meerdere omstanders Nederlands spreken. Politie en OM roepen deze omstanders nogmaals op zich te melden.

Inmiddels hebben elf personen als getuige verklaringen afgelegd, meldt het OM, waarvan acht zelf ook aangifte hebben gedaan van tegen hen gepleegd geweld. Alle getuigen hebben de Nederlandse nationaliteit.

Lees ook: Verdachte Mallorca-zaak voorgeleid, rechter beslist of hij langer vast wordt gehouden

Lees ook: Hoe konden Gooise jongens zó door het lint gaan op Mallorca? Een reconstructie

Lees ook: De Gooise Mallorca-gangers zijn een gemêleerde groep: sportief, net klaar met school; op het oog doodnormale jongens

Lees ook: Ooggetuigen dodelijke schoppartij Mallorca houden zich stil in de gegoede buurten van Hilversum: ’Ik was erbij, maar ik heb niet geschopt’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.