’Helden’ redden ouder stel uit zinkende auto in Badhoevedorp. ’Zonder hen was het anders afgelopen’ [video]

© Foto’s en video: Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 5
Internetredactie
Badhoevedorp

Ze worden gezien als helden. De vijf omstanders die vrijdagochtend een oudere man en een oudere vrouw hebben gered uit een zinkende wagen in de Ringvaart bij Badhoevedorp.

Het paar wilde vermoedelijk een oprit aan de Nieuwemeerdijk uitrijden toen het gruwelijk misging. De man en vrouw belandden met auto en al in de Ringvaart en de wagen begon meteen te zinken. Ontsnappen was nauwelijks meer mogelijk.

Omstanders zagen het gebeuren en twijfelden geen moment: ze sprongen de Ringvaart in. De slachtoffers werden uit hun benarde situatie bevrijd en naar de kant gebracht. Een van de verlossers raakte bij die reddingsactie lichtgewond.

,,Ik hoorde een knal en ik ging kijken waar die knal vandaan kwam. Toen zag ik een auto midden in de Ringvaart met twee personen erin. Ik ben toen in het water gesprongen. Uiteindelijk is het gelukkig goed afgelopen’’, vertelde één van de omstanders.

(Tekst gaat door onder de video)

Zonnetje zetten

Met de man en vrouw gaat het naar omstandigheden goed, weet de politie te melden. Ze zijn wel door ambulancepersoneel opgevangen en voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Hun redders kunnen nog een bedankje verwachten. Ook van de politie, die gaat bedenken hoe ze de ’vijf helden’ in het zonnetje kunnen zetten. ,,Zonder hen was het denk ik anders afgelopen’’, zei een politiewoordvoerder.

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.