Toneelschuur opent nieuwe seizoen met films in de openlucht en een avondshow buiten

Ook in 2020 waren er Loading Dock Sessions.© Foto Bibi Veth

Leontien van Engelen
Haarlem

De Toneel- en Filmschuur is druk bezig met de voorbereidingen op de opening van het nieuwe theater- en filmseizoen. En dat moet een spektakel worden.

De Schuur kiest ervoor om naar buiten te gaan. Op 1, 2 en 3 september worden ’s avonds voor de entree van het gebouw vanaf 21.30 uur in de buitenlucht films vertoond. Naast de klassieker Do The Right Thing van Spike Lee wordt de feelgood docu Bloody Nose, Empty Pockets over een buurtkroeg in Las Vegas gedraaid en de muzikale zoektocht van DJ Robert Soko in Here We Move Here We Groove.

Daarnaast zijn er op 10 en 17 september Loading Dock Sessions. Start om 21.30 uur. Theater- en programmamakers Nita Kersten en Mike van Wetten zetten een avondprogramma neer met muzikanten, spoken word artiesten, storytellers, deskundigen en activisten. Als gast zullen onder meer pianist Djuwa Mroivili, singer-songwriter Eva van Manen en spoken word-artiest Elten Kiene aanwezig zijn.

Mocht de Schuur het aantal toegestane bezoekers willen verhogen, dan kan het zijn dat er een coronatoegangsbewijs (negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs) nodig is. Het is nu nog niet duidelijk of hiervoor gekozen wordt.

Informatie en kaartverkoop is te vinden op www.toneelschuur.nl en www.filmschuur.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.