Trainer Gertjan Tamerus ondanks verlies tegen Telstar en remise tegen Katwijk tevreden over HFC

Milo Lambers
Katwijk

Ondanks een gelijkspel tegen Katwijk en een nederlaag tegen Telstar was Gertjan Tamerus tevreden met het spel van Koninklijke HFC tijdens het Visserijtoernooi.

De Koninklijke kwam tijdens het eerste duel tegen Katwijk al op een vroege achterstand door een doelpunt van Killian van Mil. Een mooie aanval van HFC mondde via Gillermo Kulling uit in een doelpunt van Roy Castien

De wedstrijd die zo levendig en open begon, zakte daarna in. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Via een strafschop leek Jimmy van Dijk de eindstand met een Panenka op 2-1 te bepalen. Daniël van Breukelen kopte vanuit een vrij trap Katwijk op gelijke hoogte.

Vanwege het toernooi-element van het drieluik werden er na afloop vijf strafschoppen genomen die meetelden bij een eventuele gelijke stand. Sydney van den Broek stopte een strafschop van Mukhtar Suleiman. Tamerus: ,,Ik was niet zo tevreden over de eerste wedstrijd. Wel is het goed om jonge spelers speelminuten te kunnen geven.”

Over de wedstrijd tegen Telstar was hij meer te spreken. ,,We waren dreigend en ik vind dat we weinig hebben weggeven. Het is alleen jammer dat de tegendoelpunten ontstaan uit twee fouten van ons.” Jim Hulleman scoorde voor HFC.

De oefenmeester beleefde een bijzondere middag. Tot en met mei was hij immers nog in dienst bij Telstar als assistent-trainer van Andries Jonker. ,,Voetbalwedstrijden zijn altijd leuk maar dit maakt het natuurlijk wel bijzonder.”

Tamerus is blij dat hij zijn ploeg weer bij elkaar heeft en zonder beperkingen kan trainen en spelen. ,,Je merkt bij de amateurs wel dat ze al een heel lange tijd geen wedstrijden hebben kunnen spelen. Daar hebben ze bij de profs geen last van. Conditioneel moeten ze van ver komen. Gelukkig hebben we nog even de tijd voordat we weer aan de competitie beginnen.”

´

Koninklijke HFC tegen Katwijk Van der Broek; Payne, Wilffert, Heeremans, Deken, Affolter (38. Lee); Honcoop, Noordmans, Kulling; Hilterman, Van Dijk

Koninklijke HFC tegen Telstar Michaelis; Lewis, Hols, Boer, Morgan, Volkert; Vlak, Tros, Hulleman; Yüksel, Brandma

Meer nieuws uit Sport Regionaal