Judoploeg met Haarlemse Grol hoopt op brons na verlies halve finales van Frankrijk

Henk Grol werd vroeg uitgeschakeld in het individuele toernooi.© EPA

Tokio

De Nederlandse judoka's zijn er bij de gemengde landenwedstrijd op de Olympische Spelen niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale. Frankrijk was in de halve eindstrijd duidelijk te sterk: 4-0. Voor Nederland resteert nu, later op zaterdag, de strijd om het brons tegen Duitsland.

Tornike Tsjakadoea moest in de openingspartij zijn meerdere erkennen in Guillaume Chaine. Bij de vrouwen verloor Sanne van Dijke vervolgens van Clarisse Agbegnenou. Noël van 't End kon de spanning tegen Axel Clerget ook niet terugbrengen en na het verlies van Guusje Steenhuis tegen Romane Dicko was het klaar.

Frankrijk neemt het in de finale op tegen Japan.

Eerder in de halve finales tekenden Sanne van Verhagen, Sanne Van Dijke, Noël van ’t End en Henk Grol voor de overwinningen van Nederland. Tornike Tsjakadoea en Guusje Steenhuis moesten hun meerdere erkennen in hun Braziliaanse tegenstanders.

Nederland heeft afgelopen week slechts één medaille overgehouden aan de individuele wedstrijden op de Spelen.Van Dijke greep brons in de klasse tot 70 kilogram.

Lees ook: Grol verliest eerste partij en pakt geen medaille bij afscheid: ’Het liefst zou ik vanavond nog naar huis vliegen’

De gemengde landenwedstrijd is een nieuw onderdeel op de Spelen. Zes judoka’s, drie mannen en drie vrouwen, uit verschillende gewichtsklassen nemen het tegen elkaar op.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen