Politici geschokt door overlijden Peter R. de Vries

ANP Producties | Bron: ANP

Fractieleiders reageren op Twitter geschokt op het overlijden van Peter R. de Vries. Ze prijzen zijn onvermoeibare strijd tegen onrecht en dat zijn moed gemist zal worden.

"Echt zo afschuwelijk", stelt SP-leider Lilian Marijnissen. "Peter R. de Vries streed onvermoeibaar voor mensen die onrecht werd aangedaan. Het is nu aan ons om onverzettelijk de strijd te voeren tegen de misdaad, voor onze rechtsstaat."

PvdA-leider Lilianne Ploumen haalt het levensmotto van De Vries' vader aan: "Liever rechtop sterven, dan op mijn knieën leven". "Peter R. de Vries was een bijzonder mens en een steunpilaar voor velen. Nederland gaat hem intens missen. Ik wens zijn familie en vrienden veel sterkte toe."

Verschrikkelijk nieuws

Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren spreekt van "verschrikkelijk nieuws". "De strijd tegen onrecht wordt voortgezet, maar daarbij zal zijn moed enorm gemist worden."

SGP-leider Kees van der Staaij noemt de dood van Peter R. de Vries "intens verdrietig". "Laat het de politieke vastberadenheid temeer versterken, om te strijden voor recht en gerechtigheid."

Moedige strijder

PVV-leider Geert Wilders vindt het "verschrikkelijk verdrietig nieuws. Heel veel sterkte en condoleances voor alle familieleden, vrienden en collega’s. Rust zacht."

GroenLinks-leider Jesse Klaver: "Vandaag verliezen we een moedige strijder tegen onrecht. Een voorbeeld voor velen en een groot verlies voor Nederland. Mijn gedachten zijn bij zijn familie en vrienden."

Dankbaar

Fractieleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie spreekt van "een intens verdrietig bericht". "Heel veel sterkte voor zijn familie en collega’s! Het verlies van deze scherpe journalist maakt pijnlijk duidelijk dat we als rechtsstaat tegenover nietsontziende misdadigers staan in een strijd die we niet mogen verliezen."

JA21-fractieleider Joost Eerdmans: "Altijd strijdbaar, maar dit gevecht was voor hem niet te winnen. Erg verdrietig om te beseffen dat hij niet meer zal terugkeren. Tegelijk dankbaar voor zijn grote inzet voor geweldslachtoffers en zijn rol als breekijzer. Sterkte voor de familie!"

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.